Správy

Vymieňajú staré za nové: Na jednej z ulíc pribudne 11 stojísk polopodzemných kontajnerov

Na sídlisku Linčianska v Trnave pribudnú do konca roka stojiská polopodzemných kontajnerov.

Ilustračný obrázok k článku Vymieňajú staré za nové: Na jednej z ulíc pribudne 11 stojísk polopodzemných kontajnerov
Foto: Peter Bestvina / Zdroj: Mesto Trnava

„Čoskoro príde ku kompletnej výmene starých kontajnerov za nové na sídlisku Linčianska. Aktuálne sa uskutočňuje verejné obstarávanie na zhotoviteľa stavby, vybudované stojiská budú občanom k dispozícii do konca tohto roka,“ informovalo o tom mesto na webovej stránke.

So senzormi

Nadzemná časť týchto kontajnerov bude štvorcového a kruhového pôdorysu. Nádoby budú vybavené senzormi, ktoré signalizujú mieru ich naplnenia, čo umožňuje plánovať frekvenciu odvozu odpadu a šetriť tým finančné prostriedky.

„Miesta na osadenie stojísk sú rovinaté, tvorené spevnenými asfaltovými plochami, betónovou zámkovou dlažbou alebo trávnatými plochami. Staré odpadkové nádoby budú z týchto lokalít odstránené,“ uviedlo mesto.

Prečítajte si tiež

Do konca roka sa na Linčianskej vybuduje 11 polopodzemných stojísk a spolu ich bude 13.

„Na Slovanskej ulici pribudnú dve s nádobami štvorcového pôdorysu, ale tu počítame s neskorším termínom realizácie z dôvodu majetkovoprávneho vyrovnania pozemkov, ktoré nie sú vo vlastníctve mesta,“ doplnila samospráva.

Pribúdajú ďalšie

Mesto už od roku 2016 napĺňa zámer postupne inštalovať moderné polopodzemné kontajnery na zmesový a triedený komunálny odpad na všetkých sídliskách. Počas minulého roka sa vymenili staré kontajnery za nové na Prednádraží a počas tohto roka pribudlo 11 nových stojísk: dočkali sa obyvatelia Saleziánskej, Rovnej, Spojnej, Poštovej, Veternej, A. Kubinu, Kalinčiakovej a J. Bottu 29.

Aktuálne pripravuje samospráva projektové dokumentácie aj na zvyšné časti mesta. Nasledovať budú ulice Koniarekova, Tamaškovičova, Zelenečská a sídlisko Ľ. Podjavorinskej, kde sa výstavba začne na jar budúceho roka.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM