Rastislav Búgel Samospráva

Vyrastie nové nákupné centrum: Obchody pri pôrodnici by mali už čoskoro začať stavať

V areáli trnavskej Fakultnej nemocnice (FN) by sa už čoskoro mala začať výstavba obchodného centra. Po tom, ako pred niekoľkými mesiacmi predala časť svojich pozemkov pri železničnej trati, prichádza nový vlastník s projektom obchodného centra.

Ilustračný obrázok k článku Vyrastie nové nákupné centrum: Obchody pri pôrodnici by mali už čoskoro začať stavať
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Stavať by sa malo začať v máji 2016, otvárať na konci roka. V lokalite vzniknú obchodné prevádzky s celkovou plochou 4849 m2, 260 parkovacích miest a zeleň má byť podľa zverejneného zámeru na 4331 m2. Proti výstavbe, resp predaju pozemkov pri pôrodnici bola veľká časť Trnavčanov. Obyvatelia štvrte, ktorí žijú v susedstve s nemocnicou, podpisovali petičnú akciu.

Pavilóny v tesnom susedstve

Nemocnica najskôr pozemky pod železničnou traťou predala za 2,14 milióna eur novému záujemcovi a potom požiadala mesto o zmenu územného plánu. Koncom apríla 2014, v závere uplynulého volebného obdobia, mestské zastupiteľstvo zmenu po dlhej diskusii nakoniec odkleplo. Nie všetci poslanci však boli za, napríklad poslanec Matej Lančarič poukázal na zaťaženosť územia i skutočnosť, že v tesnom susedstve objektu zostane neurologický a gynekologicko-pôrodnícky pavilón. Pacienti budú najskôr obťažovaní hlukom počas výstavby a potom zo zásobovania prevádzok.

Nákup technológií

Na zasadnutí sa zúčastnil aj poslanec Národnej rady SR, Trnavčan Jozef Viskupič, ktorý poslancov upozornil v súlade s odozvou vo verejnosti, že lokalita nepotrebuje ďalšie obchodné centrum a ani ďalší kruhový objazd, ktorý má vzniknúť na Tamaškovičovej ulici. Vtedajší riaditeľ FN Martin Tabaček vtedy deklaroval, že získané prostriedky nemocnica využije na nákup nových technológií.

Neďaleko City Areny

Budúce obchodné centrum je naplánované iba niekoľko sto metrov od City Areny, ktorú otvorili v auguste minulého roka. Výstavba by si mala vyžiadať náklady najmenej šesť miliónov eur, investorom je Istrofinal Žilina. Deklaruje, že prevádzkový čas zabezpečí predaj aj vo večerných hodinách, dňoch sviatočných a dňoch pracovného pokoja. Zásobovanie bude vykonávané tak, aby nerušilo bežnú prevádzku dopravy v meste a v lokalite a nenarušovalo pokoj obyvateľov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM