Dominika Handzušová Hokej

Vyrovnaný duel s Osemnástkou: Gladiátori priviezli len bod

Mladíci dokazujú, že nie sú v prvej lige len do počtu. Reprezentační hokejisti vytrápili opäť aj Trnavu.

Ilustračný obrázok k článku Vyrovnaný duel s Osemnástkou: Gladiátori priviezli len bod
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Trnavčania šli do vedenia už v druhej minúte po dvanástich sekundách prvej presilovky. Ďalej boli strelecky aktívni a Cibulka v bráne domácich mal čo robiť. V 8. minúte sa svojim prvým gólom v drese Gladiátorov presadil po peknej individuálnej akcii Budiak. Reprezentanti ale nezložili hlavy a gólom do šatne znížil Struška.

Kontaktný gól ich nakopol

„Nezačali sme dobre, prehrávali sme o dva góly. Keď sme však znížili na rozdiel jedného gólu, začali sme si veriť, a to sa nám vyplatilo,“ povedal po stretnutí tréner Osemnástky Andrej Bartánus. Druhú tretinu totiž začínali domáci v oslabení, no dokázali ujsť dopredu a po faule Krajčíka bolo nariadené trestné strieľanie. Andrisík ho s prehľadom premenil a vyrovnal.

Dokonaný zvrat

Gól Osemnástku povzbudil a začala mať nad Trnavou navrch. V 37. minúte sa predviedol Žiak, ktorý je v Mikuláši doma, predviedol nádhernú akciu a ešte lepšie zakončenie. Gólom na 3:2 celkom zvrátil nepriaznivý stav. Vzápätí po vhadzovaní sa ale Trnava dostala do pásma a vyrovnal Barinka.

V tretej tretine napriek šanciam na oboch stranách gól nepadol a zápas tak dospel až do predĺženia. V ňom o víťazstve mladíkov rozhodol Sloboda.

Slovensko u18 – HK Gladiators Trnava 4:3pp (1:2, 2:1, 0:0)

Góly: 19. Struška, 22. Andrisík z trestného strieľania, 37. Žiak (Andrisík, Pataky), 63. Sloboda – 2. Lisoň (Môcik, Baran) v presilovke, 8. Budiak (Závodský, Hrbáčik), 38. Barinka (Krajčík, Rosa).

Vylúčenia: 6:4 na 2 min, navyše Krajšík TS podrazenie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0.
Strely na bránu: 30:37 (8:19, 11:9, 9:9 – 2:0).
Rozhodovali: Babeliak – Číž, Kollár. Diváci: 88

Slovensko: Cibulka – Vadovič, Hatala, J. Danko, Pokorný, D. Trška, Bodák, Kolesár, Jendroľ – M. Sloboda, Pe. Valent, Lešťan – Struška, Pataky, Andrisík – K. Lunter, Ondrušek, L. Žiak – P. Horvath, Oško, Trnka.

Trnava: Hála – Reho, Poláček, Krajčík, U. Demo, Kubica, Valjent – Lisoň, M. Baran, Môcik – D. Rosa, Bachratý ml., P. Barinka – Závodský, Hrbáčik, Budiak – Kamenický, Kovalovský, D. Božik.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM