Dominika Handzušová Kultúra

Výstava fotografií v kaplnke pri radnici: Tvoria svet a šťastie vo vlastnej kuchyni

Mladý fotograf už má za sebou premiéru v podobe výstavy Schody na rohu ulice. Tentokrát bude vystavovať fotografie, ktoré sú súčasťou jeho nedávno obhájenej bakalárskej práce.

Ilustračný obrázok k článku Výstava fotografií v kaplnke pri radnici: Tvoria svet a šťastie vo vlastnej kuchyni
Zdroj: YouTube.com

Október bude v kaplnke na nádvorí trnavskej radnice patriť fotografii. Peter Lančarič tu vystavuje sériu fotografií „Tvoria svet a šťastie vo vlastnej kuchyni“.

Stereotyp ženy

„Narozdiel od minuloročnej výstavy s veľmi osobným a intímnym charakterom, je skôr kritickou interpretáciou vizuálnych stereotypov pri zobrazovaní ženy v masovej kultúre. Síce je práca výstavaná na odbornej literatúre, jej spracovanie je subjektívne a založené na osobnej empírii života s mamou. Vo fotografiách dochádza ku konforntácii ideálov, stereotypov a skutočnej identity žien. Práca poukazuje aj na proces stereotypizácie, ktorý je často neuvedomovaný,“ popisuje Lančarič svoju prácu.

Potrvá do konca októbra

Vernisáž sa uskutoční 7. októbra o 19:00 hod. v kaplnke na nádvorí radnice. Hudobným hosťom bude kapela Fándlyho bicykel. O produkčnú podporu výstavy sa postaral Branislav Novický. „Podarilo sa nám vybaviť vínko a dokonca aj teplé jedlo, slané pečivo je samozrejmosťou,“ láka záujemcov na vernisáž Lančarič, ktorý sa na všetkých úprimne teší. Jeho výstava bude po vernisáži otvorená každý októbrový utorok a štvrtok, od 10:00 do 12:00 hod. a od 14:00 do 17:00 hod.

Videopozvánku na výstavu si môžete pozrieť v priloženej galérii.

Tvoria svet a šťastie vo vlastnej kuchyni
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM