Rôzne

Výstavba jedálne na Bottovej s obmedzeniami: Prvákov premiestnia na inú školu

Vybudovanie vlastných stravovacích priestoroch sa nezaobíde bez prechodných opatrení. Niektoré prvácke triedy budú premiestnené podľa slov mesta, na inú základnú školu v Trnave.

Ilustračný obrázok k článku Výstavba jedálne na Bottovej s obmedzeniami: Prvákov premiestnia na inú školu
Zdroj: TASR

Najvhodnejším spôsobom riešenia pre Základnú školu (ZŠ) na Bottovej ulici v Trnave, ktorá od februára stratí možnosť stravovania svojich žiakov na susediacej Športovej škole Jozefa Herdu, je prestavba jedného jej krídla na vlastnú kuchyňu s jedálňou a nadstavba s umiestnením šiestich tried na poschodí. Vyžiada si to však viaceré prechodné opatrenia.

„Bude nevyhnutné na obdobie jedného roka premiestniť dve, maximálne tri prvácke triedy na inú základnú školu v Trnave, ich žiaci však budú zapísaní na ZŠ na Ulici Jána Bottu a po dokončení prestavby sa na školu vrátia,“ uvádza sa v stanovisku trnavskej radnice k situácii.

V prípade, ak pôjde všetko podľa plánu, by nová časť mohla stáť v septembri 2020.

Vyššie ročníky budú na stravu voziť autobusy

Pre 150 žiakov prvých troch ročníkov sa na toto obdobie spôsob stravovania nezmení, obedy budú mať na športovej škole, z ďalších vyše štyristo detí majú štvrtáci obedy zabezpečené na Spojenej škole na Ulici L. van Beethovena vzdialenej zhruba desať minút peši, žiakov 5. až 9. ročníka budú na stravu na ZŠ na Ulici Andreja Kubinu voziť autobusy.

Do úvahy pripadá aj telocvičňa

Vlastné stravovacie priestory nie sú na škole už niekoľko desaťročí, odkedy boli prebudované na šesť tried. ZŠ na Ulici J. Bottu je totiž medzi rodičmi detí dlhodobo najžiadanejšou školou, tlak záujemcov postupne vyvolal potrebu budovania ďalších tried.

Po prechode zriaďovateľských kompetencií v roku 2002 prevzalo mesto Trnava túto základnú školu v súčasnej podobe. Podľa vedúcej odboru vzdelávania na mestskom úrade Miroslavy Komorníkovej v súčasnosti, po stretnutí s odborníčkou na gastrotechnológie, ako prechodné riešenie do úvahy pripadá i prebudovanie veľkej telocvične na výdajné miesto.

„Tomu však musí predchádzať rokovanie s úradom verejného zdravotníctva. Samospráva zvolá stretnutie bezodkladne a ďalšie kroky podnikne na základe jeho stanoviska,“ uviedla Komorníková.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM