Rastislav Búgel Rôzne

Výťažok z otvorenia City Areny poteší: Poputuje deťom do nemocnice

Výťažok z otváracieho ceremoniálu obchodno-športového komplexu City Arena v Trnave putuje do Denného detského sanatória (DDS) pri trnavskej Fakultnej nemocnici (FN). Pre deti, ktoré trpia pohybovými a neurologickými problémami, tak nemocnica získala 10 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Výťažok z otvorenia City Areny poteší: Poputuje deťom do nemocnice
Zdroj: TASR

Tieto prostriedky spolu s ďalšími darmi, ktoré predtým dostala od organizátorov charitatívneho golfového turnaja Hospitality Golf Cup, použije na výstavbu terapeutického exteriérového ihriska.

Pomáhajú s integráciou

„Máme odložené peniaze z uplynulých rokov z golfového turnaja, je to spolu 10.300 eur. Dar po otvorení City Areny nás veľmi potešil, lebo s podporou FN máme dostatočnú sumu na to, aby sme sa mohli pustiť do nákupu a stavania terapeutického ihriska,“ neskrývala radosť vedúca sestra DDS Melánia Zvonárová. Deti, ktoré navštevujú denné sanatórium, vyžadujú intenzívnu a dlhodobú rehabilitáciu. Je nevyhnutná z dôvodu ich základného ochorenia, ktorým je napríklad detská mozgová obrna, dýchacie problémy a iné. Terapia im pomáha pri integrácii do spoločnosti a pri postupnom zvládaní činností, ktoré sú pre zdravých ľudí samozrejmé. Terapeutické ihrisko pozostáva z veľkej integrovanej zostavy na rôzne cvičenia a zábavu, zo schodíkov so šikmou plochou, ktoré budú slúžiť na cvičenie dolných končatín, a z veľkého cvičiska motoriky s priemerom šesť metrov.

Príspevok na rekonštrukciu

„Sanatórium je súčasťou nemocnice, ktoré nesmie byť kladené popri všetkých našich pracoviskách na vedľajšiu koľaj. Prístupom, ktorým v súčasnosti stanovujeme štandardy v tejto oblasti, vieme meniť budúce životy malých pacientov,“ dodal riaditeľ FN Trnava Martin Neštický. „Tieto finančné príspevky, ako aj ďalšie zdroje, ktoré nemocnica získala od vlády a budú použité na rozsiahlu rekonštrukciu budovy sanatória, nám umožňujú udržiavať a zlepšovať poskytovanú zdravotnú starostlivosť,“ uzavrel Neštický.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM