Tlačové správy

Využite potenciál svojho bytu naplno!

Čoraz častejšie sa stáva, že majitelia bytov nepoznajú hodnotu svojej nehnuteľnosti. Situácia na trhu sa v posledných rokoch, dokonca mesiacoch dynamicky mení, a je preto ťažšie odhadnúť akú aktuálnu cenu má váš byt.

Zdroj: READO

Aj v oblasti realít je dôležité vedieť sa zorientovať a nespoliehať sa na laické odhady či porovnávania. Každý byt je špecifický, má iné kvality a potenciál, ktorý je rozumné pri jeho predaji dokonale poznať a náležite využiť.

Ako zistím za koľko predať byt?

Ak už máte prvé dôležité rozhodnutie za sebou a teda chcete, alebo potrebujete zmenu a rozhodli ste sa sťahovať do nového, čaká vás druhý najdôležitejší krok. Stanoviť cenu bytu. Za koľko teda predať svoj byt? Čo všetko do ocenenia zahrnúť? Je dôležitá rozloha, alebo hrá väčšiu rolu lokalita? Pivnica, klimatizácia, parkovacie státie, či iné vybavenie bytu patria medzi silné parametre oceňovania. Málokto však vie určiť akou silnou mierou dokážu ovplyvniť konečnú sumu.

„Práve preto je tu Reado s unikátnym AVM, čiže automatickým valuačným modelom, ktorý presne vyhodnocuje všetky vstupné parametre a vypočítava trhovú cenu nehnuteľnosti. S týmto unikátnym riešením sme prišli preto, aby si naši klienti boli istí hodnotou svojej nehnuteľnosti, aby naplno využili potenciál svojho bytu a vo finančnom meradle tak neprišli o peniaze,“ vysvetľuje využitie jediného takéhoto modulu svojho druhu na slovenskom trhu zakladateľ Reado Daniel Levársky.

Presná hodnota aj pomoc s predajom

Reado je platforma, na ktorej si predávajúci, ale aj kupujúci vyrieši všetky náležitosti spojené so zmenou bývania. Potrebujete vedieť akú má vaša nehnuteľnosť hodnotu? S Reado môžete získať okamžité ocenenie zadarmo pomocou unikátneho valuačného modelu, ktorý analyzuje viac ako pól milóna transakcií. Ak naopak potrebujete kúpiť, osloví vás široká ponuka vyhovujúca práve vašim kritériám. Ak na zmenu potrebujete viac času, Reado Switch vám umožní predať a kúpiť naraz s dostatočným časom na vyriešenie administratívy a následné sťahovanie. S Reado Easy zase dokážete predať okamžite a do 48 hodín viete mať ponuku od stoviek hotovostných kupujúcich. Reado Expert pre vás vyhodnotí najlepšieho makléra, s ktorým predávate za najvyššiu cenu.

Cena tvorená nielen dopytom

Tí, čo sa rozhodli predať svoju nehnuteľnosť sú častokrát presvedčení o tom, že cenu bytu určuje trh a miera dopytu po nehnuteľnostiach. Nemusí to však byť len o dopyte, ktorý je v súčasnosti na Slovensku v globále väčší než ponuka. Len v Bratislave priemerná cena za m2 v novostavbe prekročila hodnotu 3500€ za m2. Do hodnoty nehnuteľnosti však vstupujú viaceré parametre, ktoré si často neuvedomujeme, čo vedie k podhodnoteniu ceny. Vedieť presnú hodnotu je navyše potrebné nielen z pohľadu predaja ale napríklad aj poistenia bytu. Ak ste uzatvárali poistku pred povedzme 2–3 rokmi, dnes bude určite neaktuálna. Podľa štatistík NBS ceny bytov za posledný rok narástli rádovo v priemere o 23%. Neváhajte preto a zistite si podrobne ako sa nárast týkal práve vašej nehnuteľnosti na reado.sk

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Využite potenciál svojho bytu naplno!
3
Galéria
Zdroj: READO
Zdroj: READO
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM