Samospráva

Za zosnulého poslanca TTSK Chovanca našli náhradu: Na jeho post nastúpi Caletka

Zosnulého poslanca Trnavského samosprávneho kraja Stanislava Chovanca nahradí Rastislav Caletka. Získal najviac platných hlasov vo volebnom obvode Skalica.

Ilustračný obrázok k článku Za zosnulého poslanca TTSK  Chovanca našli náhradu: Na jeho post nastúpi Caletka
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Po zosnulom poslancovi Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Stanislavovi Chovancovi nastúpi na jeho post náhradník Rastislav Caletka, informoval oficiálny web samosprávneho kra­ja.

Mandát zanikol 23. mája a predseda TTSK Jozef Viskupič vyhlásil, že na základe zákona nastupuje na uvoľnené miesto náhradník, ktorý získal najviac platných hlasov vo volebnom obvode Skalica, ktorým je Caletka.

Súčasný viceprimátor Holíča tak doplní za skalický obvod primátora Holíča Zdenka Čambala a primátora mesta Gbely Jozefa Hazlingera. Vo voľbách do vyššieho územného celku (VÚC), ktoré sa uskutočnili v roku 2017, získal 2250 právoplatných hlasov.

„To, že som sa nevyrovnal trom primátorom a dlhoročným poslancom VÚC v našom okrese, je fakt, s ktorým treba do budúcnosti pracovať. Osobne cítim veľkú radosť a hrdosť z toho, že toľko ľudí sa stotožnilo s mojimi myšlienkami, ako by sa mala vykonávať práca regionálneho politika, že je dôležité, čo má človek za sebou,“ odkázal na sociálnej sieti svojim voličom tesne po voľbách v roku 2017.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM