Monika Hanigovská Rôzne

Zabíjačkové dobroty i sprievod v maskách: V centre Trnavy prepukne fašiangová zábava

Fašiangy neobídu ani Trnavu. V centre mesta sa chystá akcia, ktorá okrem pochovávania basy ponúka aj iné lákadlá. Veď si to pozrite...

Ilustračný obrázok k článku Zabíjačkové dobroty i sprievod v maskách: V centre Trnavy prepukne fašiangová zábava
Zdroj: TASR

V závere februára sa môžu Trnavčania, ale aj obyvatelia z okolia tešiť na podujatie s názvom Trnavské fašangi. Pozýva naň mesto Trnava, akcia sa uskutoční 28. 2. na Hlavnej ulici.

Návštevníci si budú môcť vychutnať bohatý program, ktorý pozostáva z troch častí. Tými sú Fašangové hody, Maškari idú a program s názvom Pochováme basu.

Trnavské fašangi v deň ich konania odštartujú už o 10.00 hodine. Návštevníkov uvíta majster mäsiar. Milovníci mäska si budú môcť pochutiť na zabíjačkových dobrotách. V poobedňajších hodinách sa bude program niesť pre zmenu v hudobnom a zábavnom šate.

Ľudí čaká spev, zábava i masky. Druhú časť programu s názvom Maškari idú uvedie o 15.00 hodine spevácky zbor ZUŠ M. Sch. Trnavského. Po jeho vystúpení sa uskutoční sprievod v maskách pod taktovkou DFS Trnavček a DFS Drienka a to od 15.30 hod.

Trnavské fašangi vyvrcholia pochovávaním basy. Táto časť programu sa začne o 16.00 hodine za sprievodu hudobných skupín ĽH Borovienka a folklórneho súboru LUSK.

Program:

Fašangové hody
10.00 hod zabíjačkové dobroty
Maškari idú
15.00 hod ZUŠ M. Sch. Trnavského spevácky zbor
15.30 hod sprievod masiek s DFS Trnavček a DFS Drienka
Pochováme basu
16.00 hod s ĽH Borovienka a folklórnym súborom LUSK

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM