Lucia Lauková Správy

Záchranná akcia v kameňolome: Chlapec visel zo skaly, pomohli mu hasiči

Len 10-ročný chlapec sa zrejme pokúšal vyliezť na vrchol kameňolomu. To sa mu však nepodarilo a vysileného ho museli vyslobodiť hasiči.

Ilustračný obrázok k článku Záchranná akcia v kameňolome: Chlapec visel zo skaly, pomohli mu hasiči
Zdroj: HaZZ

Piešťanskí hasiči zasahovali pri záchrane 10-ročného chlapca, ktorý uviazol v kameňolome v obci Dolný Lopašov, okres Piešťany.

Volanie o pomoc prijalo Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave ešte začiatkom mája.

„Na miesto boli okamžite vyslaní 4 príslušníci Hasičského a záchranného zboru z hasičskej stanice Piešťany. Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že niekoľko metrov od vrcholu kameňolomu sa nachádza vysilená osoba, držiaca sa pod previsom šikmej skaly,“ opisujú hasiči.

Mohlo by vás zaujímať

Hasiči na vrchole kameňolomu vytvorili kotviace body a po zaistení sa zlanili k uviaznutému chlapcovi. „Následne bol chlapec vytiahnutý na vrchol kameňolomu a odovzdaný do opatere záchranárov,“ dodávajú hasiči.

V súvislosti s týmto prípadom hasiči upozorňujú možných milovníkov adrenalínových zážitkov, aby zvážili všetky nebezpečenstvá, ktoré so sebou môže dobrodružstvo priniesť a nepreceňovali svoje schopnosti.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM