Rastislav Búgel Kultúra

Záhradkárom v okolí sa jablká vydarili: Stalo sa tak aj napriek zlému roku

Ako súčasť Veľtrhu pre seniorov v Trnave pripravila okresná organizácia (OO) Slovenského záhradkárskeho zväzu výstavu Jeseň - bohatstvo plodov a farieb. V mestskej športovej hale si možno dnes a vo štvrtok 15. októbra pozrieť do 1000 kusov ovocia a zeleniny, ktoré dopestovali záhradkári z okolia.

Ilustračný obrázok k článku Záhradkárom v okolí sa jablká vydarili: Stalo sa tak aj napriek zlému roku
Zdroj: TASR

„Máme tu predovšetkým veľa krásnych kusov a veľa druhov jabĺk, čo je malý zázrak vzhľadom na to, aký strašný rok máme za sebou,“ povedala predsedníčka okresnej organizácie Dagmar Kurincová. Na výstavu priniesli svoje výpestky záhradkári z Borovej, Dlhej, Majcichova, Zelenča, Zavara, Trstína, Trakovíc a Trnavy, tie najlepšie kusy ovocia a zeleniny pôjdu podľa Kurincovej na jesennú výstavu do Trenčína.

Okrem jabĺk si možno pozrieť pekné exempláre hrušiek, hrozna, paprík, dulí, mišpúľ, vystavené sú aj mrkvy, červené repy, cibule, tekvičky a jedna obria tekvica. „Žiaľ, nezvážili ju, ale je naozaj veľká,“ dodala Kurincová. Upozornila aj na niekoľko desiatok malých štipľavých papričiek, ktoré sú koníčkom mladého záhradkára z Trakovíc.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM