Futbal

Zakopnutie Spartaka proti Podbrezovej: Náš NAJHORŠÍ zápas pod mojím vedením, tvrdí tréner

Futbalisti FK Železiarne Podbrezová vyhrali v šlágri 14. kola Fortuna ligy nad Spartakom Trnava 3:1. Bodovali naplno po troch predchádzajúcich prehrách a v tabuľke im patrí štvrtá priečka.

Ilustračný obrázok k článku Zakopnutie Spartaka proti Podbrezovej: Náš NAJHORŠÍ zápas pod mojím vedením, tvrdí tréner
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Nováčik zaznamenal dva góly už v prvom polčase. Najskôr sa v 9. minúte presadil Peter Kováčik a päť minút pred prestávkou zvýšil náskok domácich Nigerijčan Moses David Cobnan. Ten istý hráč zvýšil v 66. minúte už na 3:0.

V tabuľke druhá Trnava dokázala už iba skorigovať v 90. minúte zásluhou Azeeza Oseniho a pripísala si tretiu prehru v ligovom ročníku.

Čo na to tréneri?

Roman Skuhravý, tréner Podbrezovej: "Mali sme obrovský rešpekt z dvoch vecí – z formy Trnavy a z toho, že sme trikrát prehrali. Systém však funguje a nie je čo meniť. Chceli sme vyhrať a dnes to bolo o nás. Akým spôsobom tam dáme veci, na ktorých pracujeme. Zafungovala zmena v šírke jedným hráčom, čím vznikla prevaha, ktorá v prostriedku geniálne zafungovala. Za dnešok majú hráči ako tím obrovský obdiv. Vedenie nás podporilo, upokojili sme a dali sme výkon, na ktorý sme hrdí a bol by som rád, ak by to bol štandard. Dnes sme boli lepší a zaslúžene sme vyhrali.“

Prečítajte si tiež

Michal Gašparík, tréner Trnavy: "Náš najhorší zápas pod mojím vedením za tie skoro dva roky, čo som pri mužstve. Od prvej minúty sme neboli v zápase, bolo to bezduché, bez emócie, žiadna kvalita v práci s loptou. To, čo v predchádzajúcich zápasoch sme mali, dnes nefungovalo. Nespoznával som mužstvo. Celý týždeň nebol dobrý, mali sme nedoliečených hráčov, ale dúfal som, že využijeme, že sme na vlne. Nenašiel sa v mužstve nikto, kto by to svojím výkonom pozdvihol a Podbrezová zaslúžene vyhrala.“

FK Železiarne Podbrezová – Spartak Trnava 3:1 (2:0)

Góly: 40. a 66. Cobnan, 9. Kováčik – 90. Oseni. Rozhodovali: Ziemba – Poláček, Pozor, ŽK: Bakaľa – 41. Ristovski, 44. Savvidis, 76. Bukata, 1670 divákov.

Podbrezová: Ludha – Grešák, Godál, M. Bartoš – Ďatko (84. Vasil), Paraj, Bakaľa, Kováčik – Kuzma (84. Pavúk), Breznaník (60. Kukoľ), Cobnan (72. Grendel)

Trnava: Takáč – Kóša (46. Čurma), Štetina, Koštrna – Mikovič, Štefánik (72. Oseni), Savvidis, Procházka (64. Bukata), Iván (64. de Azevedo) – Ristovski (72. Boateng), Ta­iwo

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM