Júlia Vargová Samospráva

Zanedbané zákutie centra sa mení: Ulica Horné bašty dostane nový povrch, FOTO

Ulička medzi Jerichovou a Jeruzalemskou ulicou bola doposiaľ škaredým káčatkom danej lokality. Jej nevábny vzhľad sa však stáva minulosťou.

Ilustračný obrázok k článku Zanedbané zákutie centra sa mení: Ulica Horné bašty dostane nový povrch, FOTO
6
Galéria
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk

Ako informuje mestský web, v pondelok 14. októbra sa začali práce na obnove povrchu miestnej komunikácie na Ulici Horné bašty. Podľa radnice je doba realizácie plánovaná na dvanásť týždňov.

"Lokalita so zástavbou bývalých želiarskych domov na severe a meštianskych domov na juhu je ohraničená Jerichovou a Jeruzalemskou ulicou, pričom ide o priestor s vysokou mierou zachovanej historickej štruktúry v bezprostrednom dotyku s mestským opevnením, uvádza mesto.

Na Horné bašty nadväzuje Park Bela IV, ktorý lemuje mestské hradby. Ulička bola dlhé roky tŕňom v oku nejedného Trnavčana. Jej vzhľad bol unikátny, no nevábny. Tento kúsok historického centra si rekonštrukciu iste zaslúžil.

Práce sú v plnom prúde. „Obnova sa bude týkať povrchu vozovky i chodníka, odvodnenia povrchov a striech priľahlých objektov, upraví sa aj verejné osvetlenie a doplnia sa odpadkové koše,“ opisuje priebeh plánovanej rekonštrukcie trnavská radnica na svojej stránke.

„Samospráva ráta s nákladmi vo výške 79 140 € s DPH. Počas stavebných prác bude dotknutá časť ulice uzavretá,“ ozrejmuje mesto.

Dopravný režim na tomto úseku zostane podľa informácií z radnice po rekonštrukcii zachovaný. Horné bašty sú v renovovanom úseku „jednosmerkou“ z Jeruzalemskej na Jerichovu ulicu.

Foto: Ilustračné

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Trnavy a okolia.

Ulica Horné bašty dostane nový povrch
6
Galéria
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM