Dominika Handzušová Futbal

Západnú tribúnu zatiaľ rekonštruovať nebudú: Stavebné povolenie zdržali pripomienky

Pripomienky účastníkov stavebného konania pozdržali vydanie povolenia na stavbu. Do avizovaného termínu otvorenia na konci augusta by tak už nestihli práce na tribúne ukončiť.

Ilustračný obrázok k článku Západnú tribúnu zatiaľ rekonštruovať nebudú: Stavebné povolenie zdržali pripomienky
Zdroj: TASR

Rekonštrukcia a nadstavba západnej tribúny na Štadióne Antona Malatinského v Trnave, ktorú ohlásil investor City-Arena, a.s., sa realizovať nateraz nebude. Dôvodom sú pripomienky účastníkov stavebného konania.

S prestavbou západnej tribúny projekt pôvodne nepočítal. Dodatočne ju ohlásili počas návštevy premiéra Roberta Fica na stavenisku 9. apríla. „Naším zámerom bolo nad rámec pôvodného projektu zmodernizovať aj túto tribúnu a zvýšiť ju o 1,2 metra tak, aby sme uzavreli ‚kotol‘, ktorý vytvárajú nové tribúny (južná, východná, severná). Zároveň tento náš zámer mal navýšiť kapacitu štadióna na 20 460 miest pre divákov,“ uviedol predseda predstavenstva City-Arena Pavol Adamec.

Stavebné povolenie zdržali pripomienky

Dodal, že napriek tomu, že so všetkými účastníkmi stavebného konania viedli z ich pohľadu nadštandardne korektný dialóg, potvrdený spoločnou dohodou, 24. apríla Stavebný úrad v Trnave dostal pripomienku k stavebnému konaniu od majiteľov susediacej nehnuteľnosti na Športovej ulici č. 6.

„Aj keď tieto pripomienky neobstoja z pohľadu stavebného zákona (západná tribúna tam stojí už desaťročia) a sú podľa nás len účelovou obštrukciou, stavebný úrad musí konať, čím sa vydanie stavebného povolenia časovo posúva o niekoľko mesiacov,“ konštatoval Adamec. Preto bude investor pokračovať podľa pôvodného projektu a západnú tribúnu modernizovať iba v jej súčasných rozmeroch a kapacite. „Je nám veľmi ľúto, že nevieme ovplyvniť postoj niektorých spoluobčanov k realizácii tohto pre Trnavu výnimočného projektu,“ uviedol Adamec.

Kapacita zatiaľ pod dvadsať tisíc

Základný kameň komplexu City Arena, ktorého je štadión súčasťou, poklopali v septembri 2013. Je projektovaný podľa technických parametrov a požiadaviek UEFA a FIFA, súčasťou areálu bude dvojpodlažné podzemné parkovisko, administratívne priestory a obchodné centrum s multikinom. Celkové náklady sú okolo 72 miliónov eur, z toho na štadión 26 až 28 miliónov eur. Štát poskytol prostredníctvom Slovenského futbalového zväzu na výstavbu štadióna prostriedky vo výške 13 miliónov eur, z tejto dotácie je nateraz vyčerpaných 5,2 milióna eur. Pôvodná kapacita bola 19 200 miest, prestavaná západná tribúna ju mala zvýšiť na 20 460.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM