Dominika Handzušová Futbal

Zápasu s DАC nechýbalo nič: Trnavskí futbalisti však prehrali gólom z penalty

K výbornej kulise v Dunajskej Strede prispeli aj fanúšikovia z Trnavy. Spartak dlho držal jednogólové vedenie, no v závere o výhru prišiel.

Ilustračný obrázok k článku Zápasu s DАC nechýbalo nič: Trnavskí futbalisti však prehrali gólom z penalty
Zdroj: TASR

Na zaplnenom štadióne sa od začiatku hral dobrý futbal. Fanúšikovské tábory hnali svojich dopredu.

Tvrdý boj medzi šestnástkami

Veľkú šancu mala v úvode Dunajská Strela, keď v 10. minúte Szarkovu strelu z otočky vyrazil Strapák. Oba celky predviedli tvrdý boj medzi šestnástkami, ale na gólovú šancu si diváci museli počkať. Prvú vážnu mala Trnava v 30. minúte, keď Halilović vyslal strelu z tridsiatich metrov, brankár Tujvel však bol na mieste. Dunajská Streda hrozila najmä zo štandardných situácií, obrana Spartaka však stála na pevných nohách.

V 39. minúte z priameho kopu nastrelil ľavú žrď domáci Straka, lopta sa v trme-vrme pred bránou dostala napokon do rúk Strapáka. V 42. minúte prišiel prvý gól, Vojtuš unikol na pravej strane a po jeho prihrávke do pokutového územia skóroval Mikovič.

Druhý polčas útočnejší

V úvode druhého polčasu pohrozil nebezpečnou strelou Vojtuš, lopta však letela nad. Po striedaní v 61. minúte mohol dať gól z prvého dotyku na ihrisku Jurčo, po prihrávke Pačindu však prestrelil bránu. Dunajská Streda sa tlačila dopredu, gólový efekt to ale neprinieslo. V 75. minúte pohrozil po priamom kope Straka, jeho šancu zneškodnil Strapák. Už o minútu unikol na pravej strane Baez, centrovanú loptu poslal Sabo len na tribúny.

O minútu neskôr Halilović unikol Kwinovi, rútil sa sám na bránu, do cesty sa mu ale hodil Michalík. V 81. minúte po sérii prihrávok sa dostal k lopte Erik Pačinda a vyrovnal. V 84. bol vylúčený Miloš Nikolić, za stiahnutie Szarku v pokutovom území a nariadenú penaltu Pačinda premenil. V 90. minúte to ešte skúšal strelou Sabo, no neúspešne.

Penalta podľa Jarábka diskutabilná

Tomislav Marič, tréner DAC Dun. Streda: „Videli sme veľmi dobrý zápas. Celých 90 minút sa hráči snažili hrať nátlakovo. Pri prvom góle sme mali smolu, dostali sme ho vtedy, keď sme kontrolovali hru. Zápas sme otočili a zaslúžene vyhrali. Teraz si chceme oddýchnuť a pripraviť sa na ďalšieho súpera. Trnave želám všetko dobré v Európskej lige.“

Juraj Jarábek, tréner Spartaka Trnava: „Zápasu nechýbalo nič, mal tempo, nasadenie, výbornú kulisu. Ujali sme sa vedenia, škoda šance Haliloviča a Saba. Rozhodli striedania. Vyvrcholením bol vyrovnávajúci gól, myslím si, že penalta bola diskutabilná. Červená karta sedela, ale či aj pokutový kop, tak to neviem.“

DAC Dunajská Streda – Spartak Trnava 2:1 (0:1)

Góly: 82. a 85. Pačinda (druhý z 11 m) – 42 Mikovič.
Rozhodoval: Smolák, ŽK: Straka, Ljubičič, Pačinda – Čonka, Vojtuš, Greššák, Strapák, ČK: 84. Nikolić (Spartak), 5218 divákov

DAC: Tujvel – Štepanovský, Michalík, Kwin, Brašeň – Pačinda (90. Asanovič), Ljubičič, Straka, Sarr (77. Krišto) – Szarka, Polievka (60. Jurčo)

Spartak: Strapák – Janečka, Tóth, Nikolić, Čonka (46. Baez) – Greššák, Cassado – Halilović, Sabo, Mikovič (85. Bortel) – Vojtuš (71. Harba)

Spartak prehral aj v druhom kole proti Dunajskej Strede
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM