Správy

Zaujíma vás história Trnavy? Archeológ predstaví najnovšie výsledky výskumov

V univerzitnom parčíku predstavia najnovšie výsledky archeologických výskumov v Trnave a v okolí. Pripravené je aj prekvapenie.

Ilustračný obrázok k článku Zaujíma vás história Trnavy? Archeológ predstaví najnovšie výsledky výskumov
Zdroj: Katedra klasickej archeológie FF TU

O výsledkoch archeologických výskumov, ktoré realizovala katedra klasickej archeológie Trnavskej univerzity (TU) za posledné dva roky v Trnave a okolí, sa môže verejnosť dozvedieť na prvom open air večere s názvom Archeológia pod hviezdami.

Uskutoční sa vo štvrtok 24. augusta v parčíku pri budove TU na Hornopotočnej ulici v Trnave. Informoval o tom hovorca TU Matúš Demko.

„Archeológ, dekan Filozofickej fakulty TU Erik Hrnčiarik, bude prezentovať nález unikátneho stredovekého kostola pred bránami mesta Trnava, bude tiež rozprávať o výskume mestského opevnenia, najmä o výskume dolnej brány a barbakanu,“ uviedol.

Prečítajte si tiež

Najnovšie poznatky

Fanúšikovia archeológie sa môžu tešiť aj na najnovšie poznatky z výskumu zaniknutého Kostola sv. Michala pri bazilike a tiež z archeologického výskumu v neďalekom Bielom Kostole.

„Mám pripravených zopár prekvapení, ktoré sa nám podarilo zistiť dodatočným výskumom v našich laboratóriách,“ doplnil Hrnčiarik.

Vstup na podujatie je bezplatný. V prípade nepriaznivého počasia sa prednáška uskutoční v aule v budove filozofickej fakulty v susedstve univerzitného parčíka.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM