Katarína Jankeje Rôzne

Zbadáte tabuľu a hneď vám udrie do očí: 15 najzaujímavejších názvov západoslovenských obcí

Vybrali ste sa už niekedy na cestu okolo západného Slovenska? Ak nie, určite tak urobte. Predovšetkým pre mnohé krásne miesta. No určite vás pobavia aj naozaj jedinečné a zaujímavé názvy niektorých obcí. Vybrali sme pre vás TOP 15.

Ilustračný obrázok k článku Zbadáte tabuľu a hneď vám udrie do očí: 15 najzaujímavejších názvov západoslovenských obcí
Zdroj: TASR

Začnime poeticky. Počuli ste už niekedy o dedinke s romantickým názvom Lúč na Ostrove? Nachádza sa pri Dunajskej Strede. O novom svete zase najlepšie vedia obyvatelia Nového Sveta v seneckom okrese. Ak chcete zažiť naopak niečo záhadné a tajomné, vyberte sa do nitrianskeho okresu, kde sa nachádza obec Tajná.

V našich končinách vieme byť aj pragmatickí, tak napríklad tesne pred Piešťanmi objavíte dedinku Banka. V okrese Malacky je síce viacero závodov, no jediná obec s názvom Závod.

Bolo by zaujímavé zistiť, koľko Marcel žije v súčasnosti v Marcelovej v okrese Komárno alebo Ľudovítov v obci Ľudovítová pri Nitre.

Poďme teraz na chvíľu do zvieracej ríše, asi najviac kocúrov majú v dedine Kocurany neďaleko Prievidze, sliepok zase v obci Slepčany pri Zlatých Moravciach.

Do zahraničia nemusíte cestovať vôbec mimo krajinu, stačí ak zavítate napríklad do obce Čechy v novozámockom okrese. Ak túžite naopak po niečom s príchuťou juhu, vyberte sa do dediny Ostrov pri Piešťanoch. V okrese ešte ostaneme, náladu vám rozhodne zdvihne Veselé.

Západné Slovensko sa môže pochváliť aj obcami, ktorých názvy sú poriadne zábavné. Čo si tak urobiť výlet do trnavského okresu, kde objavíte dedinu Naháč? V okrese Zlaté Moravce sa zase nachádzajú Neverice. Náš výber TOP 15 uzatvára obec pri Komárne, kde je to podľa názvu preplnené mladými. Veď posúďte sami, kto by nechcel aspoň na chvíľu žiť v Dedine Mládeže?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM