Krimi

Zbierajú vaše deti kartičky Pokémonov? Trnavskí colníci zhabali tisíce FALOŠNÝCH balení

Colníci upozorňujú, aby sa zberatelia nenechali zlákať podozrivo nízkou cenou kartičiek. Nedávno objavili obrovské množstvo balení s falošnými kartičkami.

Ilustračný obrázok k článku Zbierajú vaše deti kartičky Pokémonov? Trnavskí colníci zhabali tisíce FALOŠNÝCH balení
Zdroj: Finančná správa SR

Takmer 2-tisíc falošných balení zberateľských kartičiek Pokémon odhalili ozbrojení príslušníci finančnej správy Colného úradu (CÚ) Trnava vo viacerých obchodných prevádzkach v Trnave a Senici. Informovala o tom hovorkyňa CÚ Iveta Zlochová.

„U týchto výrobkov vzniklo podozrenie, že porušujú práva duševného vlastníctva obchodnej značky Nintendo. Zástupca majiteľa ochrannej známky potvrdil, že ide o falzifikáty a súhlasil s ich zničením,“ uviedla.

Osobe, ktorá porušila zákon, môže uložiť colný úrad podľa hovorkyne pokutu od 3-tisíc do 67-tisíc eur podľa závažnosti a druhu porušenia. Za opakované porušenie uloží pokutu až do výšky 135-tisíc eur.

Nenechajte sa zlákať

Zlochová doplnila, že zberatelia by sa nemali dať nalákať na podozrivo nízke ceny a vyhýbať sa nakupovaniu v pochybných podozrivo lacných obchodoch.

„Zistenie, že nejde o originálny tovar, je nepríjemné hlavne pre zberateľov, pre ktorých majú niektoré z kartičiek či iných predmetov niekoľkonásobne vyššiu hodnotu, ako je ich predajná cena,“ uzavrela.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM