Lucia Lauková Správy

Zdieľané bicykle sa čoskoro vrátia do ulíc: Bude ich viac

Službu zdieľaných bicyklov spustilo do ostrej prevádzky mesto vo februári minulého roka. Pred nami je ďalšia sezóna.

Zdroj: Dnes24.sk

Mestské elektrobicykle sa po úspešnej prvej sezóne opäť vrátia do ulíc Trnavy. Vlani pribudlo do systému viac ako dvetisíc zaregistrovaných používateľov. Primátor už zverejnil, kedy odštartuje druhá sezóna.

„Zdieľané bicykle sa vracujú po zimnej prestávke späť do ulíc 1. marca. Minulú sezónu ste absolvovali viac ako 110-tisíc jázd,“ odkázal používateľom primátor Bročka na sociálnej sieti.

Parkovanie v cykloveži

Vlaňajšiu sezónu môže tá nasledujúca prekonať. Tento rok bude podľa primátora k dispozícii až 118 bicyklov. Vlani to bolo 80 kusov. „Ak ste boli registrovaní minulú sezónu, bude vám stačiť dobiť si registračný poplatok priamo v aplikácii,“ pripomína primátor s tým, že ak máte bikesharingovú kartičku, môžete ju využiť aj na cyklovežu a 24 hodín parkujete svoj bicykel bezplatne.

Arboria bike je spoločným projektom mesta Trnava a spoločnosti Lucron, budujúcej mestskú štvrť Arboria. Projekt štartoval s 50 bicyklami. Počas prvej sezóny sa ich počet zvýšil na 80. Okrem toho sa mesto so spoločnosťou Lucron dohodlo počas prvej sezóny na premenovaní projektu na Trnavský bikesharing.

Cenník na druhú sezónu zatiaľ mesto nezverejnilo.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Trnavský bikesharing
11
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM