Dominika Handzušová Správy

Žiaci z Modranky vyhrali súťaž: Zberom fliaš si vybojovali multifunkčné ihrisko

Na Základnej škole na ulici Ivana Kraska v Trnave - Modranke sa nový školský rok začal o čosi sviatočnejšie. Slávnostne tu otvorili nové multifunkčné ihrisko. Získala ho v súťaži, keď jej žiaci vyzbierali takmer dvesto tisíc fliaš.

Ilustračný obrázok k článku Žiaci z Modranky vyhrali súťaž: Zberom fliaš si vybojovali multifunkčné ihrisko
Zdroj: TASR

Žiaci, učitelia i rodičia si vybojovali ihrisko v súťaži základných a stredných škôl v zbere plastových fliaš Ekohra. Konala sa od 17. februára do 16. marca.

Ako uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Lidl Slovenská republika Stanislav Čajka, celkovo sa v Ekohre podarilo vyzbierať 7 650 000 fliaš. „Môžem povedať, že je to množstvo, ktoré zodpovedá veľkosti približne dvoch vráskavcov obrovských, pričom jeden z nich váži asi 260 ton. Veľkú časť z toho ste vyzbierali vy, na ZŠ na ulici Ivana Kraska. Je to neuveriteľných 195 000 fliaš,“ uviedol Čajka počas slávnostného odovzdávania ihriska.

Doteraz bez telocvične

Podľa slov zástupkyne riaditeľky ZŠ v Modranke Andrei Mršťákovej sa do súťaže zapojila celá škola spolu s učiteľmi i rodičmi žiakov. „Musím povedať, že stále sme boli napnutí. Až do posledných okamihov vyhlasovania výsledkov nebolo jasné, kto bude ten prvý,“ povedala Mršťáková.

„Výhra pre nás znamená veľa práve preto, že naša škola nemá vlastnú telocvičňu. Multifunkčné ihrisko chceme využiť na čo najväčšie množstvo športov,“ uviedla pri odovzdávaní cien riaditeľka víťaznej školy PaedDr. Adriana Jančichová.

Pomohlo aj mesto

Napokon žiaci z Modranky vyhrali a prevzali si symbolický šek na sumu 80 000 eur na výstavbu multifunkčného ihriska. „Okrem spomínaného obchodného reťazca pomohlo škole aj mesto Trnava, ktoré vybudovalo okolo ihriska barierový plot a prístupovú cestu,“ informovala Mršťáková.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM