Lucia Lauková Správy

Zmeny parkovania pri poliklinike: KARTY, ktoré využívali zamestnanci úradu ZRUŠIA

Na preplnenom parkovisku pri poliklinike mali pacienti problém nájsť voľné miesto. To by sa malo od novembra zmeniť.

Ilustračný obrázok k článku Zmeny parkovania pri poliklinike: KARTY, ktoré využívali zamestnanci úradu ZRUŠIA
Zdroj: Mesto Trnava

Od stredy 1. novembra 2023 stratia platnosť všetky vydané karty na parkovisko Zóny C pri mestskej poliklinike. Informuje o tom radnica na svojom webe.

„Zmena je súčasťou všeobecne záväzného nariadenia č. 609 schváleného na júnovom zasadnutí mestského zastupiteľstva. Dôvodom je celodenné obsadzovanie parkovacích miest zamestnancami daňového úradu a okolitých inštitúcií, v dôsledku čoho nemajú kde zaparkovať ľudia, ktorí prišli na lekárske vyšetrenie na polikliniku,“ vysvetľuje mesto.

Prečítajte si tiež

Vrátia im peniaze

Držiteľom vydaných parkovacích kariet do Zóny C, ktoré by boli platné aj po 1. novembri, vráti samospráva príslušnú čiastku do konca októbra.

Požiadať o jej vrátenie nie je potrebné, bude poslaná priamo na účet, z ktorého bola karta uhradená.

Kde budú parkovať?

„Alternatívou celodenného parkovania v Zóne C je okrem iného spôsobu dochádzania do práce napríklad parkovanie v Zóne B. Najbližšie parkovacie plochy typu B sa nachádzajú v bezprostrednej blízkosti polikliniky na Starohájskej a pri Mestskom zimnom štadióne. Pripomíname, že držitelia karty Rezident zóny parkujú v celej Zóne B zdarma,“ pripomína radnica.

Zóna C je aktuálne spoplatnená v pracovných dňoch od 8.00 do 16.00 h, od 4. septembra sa tieto časy upravia.

Parkovací dom

Platiť sa bude naďalej iba v pracovných dňoch – od 7.00 do 19.00 h, víkendy na tomto záchytnom parkovisku ostanú bezplatné. Aj prvá hodina bude naďalej zdarma ako teraz. Druhá hodina bude stáť 0,50 eur a každá ďalšia 1 euro.

„K uvedeným zmenám mesto pristúpilo v záujme pacientov a návštevníkov polikliniky. Možnosti zaparkovať v tejto lokalite zvýši aj montovaný parkovací dom na Starohájskej, ktorý mesto pripravuje. Priniesť by mal ďalších 120 parkovacích miest,“ dodáva mesto.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM