Erik Bojničan Futbal

Zmeny v trnavskom kádri: Nové posily, ale i koniec kariéry jedného z hráčov

Prestupové obdobie sa snaží využiť aj Spartak Trnava. Káder vystužia nové posily. Jeden z hráčov však končí svoju kariéru.

Ilustračný obrázok k článku Zmeny v trnavskom kádri: Nové posily, ale i koniec kariéry jedného z hráčov
Zdroj: TASR

Futbalový klub Spartak Trnava posilnili dvaja noví hráči – stredopoliari Loic Gagnon z Bardejova a Anton Sloboda z poľského Podbeskidzie Bielsko-Biala. Informáciu priniesli oficiálna internetová stránka klubu spartak.sk a portál Trnavský hlas.

Vystužený stred podľa

Dvadsaťpäťročný Gagnon je ofenzívny typ stredopoliara. Jeho korene siahajú do Toga, zároveň je držiteľom francúzskeho pasu. Dva roky strávil v Bardejove, kde v uplynulej sezóne strelil sedem gólov. „U Gagnona, podobne ako v prípade Privata Yaa, berieme ako výhodu, že sa narodil v Európe a má už odskúšaný spôsob života na kontinente, čo je lepšie, ako keď sa hráč potrebuje adaptovať na úplne nové prostredie. Zároveň hral už dlhšie v Bardejove, vďaka čomu máme o ňom dobré informácie. Nedávno sa o neho zaujímala i Žilina, vtedy ho ale viazala s východniarmi zmluva,“ povedal pre Trnavský hlas generálny manažér Spartaka Pavel Hoftych.

Druhou posilou tradičného slovenského klubu je Anton Sloboda. Odchovanec považskobystrického futbalu oslávi v nedeľu 29. narodeniny. Počas kariéry pôsobil v Ružomberku, Viktorii Žižkov a naposledy v poľskom klube Bielsko-Biala, ktorý zostúpil do druhej ligy. „Anton patrí k skúseným hráčom, v Poľsku pôsobil od roku 2013. Ide o šikovného hráča, ktorého možno využiť v stredovej formácii pre ofenzívne i defenzívne činnosti. Je to poctivý pracant, behavý typ futbalistu, ktorý by mohol byť alternatívou na post uvoľnený po odchode Alda Baeza,“ dodal Hoftych.

Gagnon ani Sloboda nemôžu zasiahnuť do odvetného stretnutia prvého predkola Európskej ligy na Malte s Hibernians FC, ktoré sa hrá vo štvrtok. Klub ich bude môcť na súpisku dopísať až v prípade postupu do druhého predkola pohárovej súťaže.

Nútený skončiť

Slovenský futbalista Róbert Jež ukončil po sezóne 2015/2016 aktívnu činnosť napriek tomu, že s fortunaligovým klubom FC Spartak Trnava mal platnú zmluvu aj na ďalší ročník. Príčinou bol zdravotný stav 34-ročného stredopoliara so skúsenosťami z Česka alebo Poľska.

„Nemyslel som si, že patálie budú až také vážne, chrbát ma trápil asi päť rokov. Pri poslednej diagnóze mi už odporučili nepokračovať v kariére, mám posunutú platničku a tlačí mi na nerv. Po magnetickej rezonancii mi lekár oznámil, že je blízko miechy. Ak by som neprestal, mohlo by dôjsť k niečomu horšiemu,“ objasnil Jež v rozhovore pre oficiálnu internetovú stránku trnavského klubu.

S kabínou sa rozhodol rozlúčiť po tom, ako päť dní ležal na infúziách v nemocnici a do chrbta dostal obstrek. „V šatni som to ešte ustál, no doma boli aj slzy. S chalanmi som sa však nevidel naposledy, určite zavítam na stretnutia. Prvý deň bol ťažký a smutný, teraz sa s tým vyrovnávam vcelku v poriadku. Samozrejme, chcel by som ešte hrať, ale i tak som bol odhodlaný skončiť po tejto sezóne,“ prezradil bývalý záložník Nitry, Plzne či Žiliny, ktorý zatiaľ nerozmýšľa o novom pracovnom zaradení.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM