Monika Hanigovská Správy

Známa ulica v Trnave získa nový look: VIZUALIZÁCIE, ako bude po obnove vyzerať

Mesto plánuje v Trnave zrekonštruovať Halenársku ulicu. Pri jej obnove napríklad pribudne i pás zelene a aj nové stromoradie. Pozrite si vizualizácie.

Ilustračný obrázok k článku Známa ulica v Trnave získa nový look: VIZUALIZÁCIE, ako bude po obnove vyzerať
Zdroj: Mesto Trnava

V Trnave sa chystá rekonštrukcia Halenárskej ulice, ráta sa aj s rozšírením jej východnej strany. Podľa hovorcu mesta Pavla Tomašoviča je zámerom nadviazať na historickú podobu tejto lokality z 19. storočia. Podľa jeho slov, sa počíta s novým kvalitným povrchom aj dobovými lampami.

„Chodníky i cesty dostanú nový kvalitný povrch z prírodnej dlažby, historický ráz lokality budú dopĺňať aj dobové lampy a ostatný mestský mobiliár,“ povedal Tomašovič.

Na západnej strane komunikácie pribudne pás zelene, po oboch stranách bude nové stromoradie. Východná strana ulice bude rozšírená. Radnica uviedla, že tým poskytne viac priestoru pre jednotlivé prevádzky a letné sedenia.

Prečítajte si: Unikátny nález pri výstavbe na D1: Objavili osadu z čias až 5 000 r. pred Kristom

„Za hlavný prínos rekonštrukcie považujeme funkčnú úpravu priestoru a komunikácií, navyše s pridanou estetickou hodnotou. Veríme, že navrhované úpravy tento priestor pozdvihnú a Halenárska ulica sa stane obľúbeným miestom na prechádzky či príjemné posedenie,“ dodal na záver hovorca mesta. Ako má ulica vyzerať po obnove, si môžete pozrieť v priložených vizualizáciách.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia.

V OBRAZOCH: Ako má vyzerať známa ulica v Trnave po obnove
3
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM