Správy

Znepokojivý nárast chorobnosti v Trnavskom kraji: Za týždeň pribudli tisícky pozitívnych

Najčastejším miestom nákazy boli domácnosti a školské kolektívy. Z celkového počtu bolo 24 percent detí a adolescentov do 19 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Znepokojivý nárast chorobnosti v Trnavskom kraji: Za týždeň pribudli tisícky pozitívnych
Zdroj: TASR/DPA

Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Trnave evidoval v 48. týždni nárast chorobnosti na ochorenie Covid-19 v Trnavskom kraji o 18,9 percent v porovnaní s predchádzajúcim týždňom. Celkovo zaznamenali 7 813 prípadov. Informoval o tom riaditeľ RÚVZ v Trnave Tomáš Hauko.

Nárast aj nad 65 rokov

"Najvyššiu sedemdňovú váženú incidenciu zaznamenávame v okresoch Piešťany (1 467 chorých na 100-tisíc obyvateľov), Skalica (1 364) a Trnava (1 189),“ uviedol. Vo vekovej skupine nad 65 rokov zaevidovali 558 prípadov ochorení, čo predstavuje nárast o 21 percent.

Na hospitalizáciu do Fakultnej nemocnice Trnava prijali 76 pacientov, čo je nárast o 15 percent. V súvislosti s ochorením Covid-19 zomrelo šesť pacientov.

O 5% viac

„Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť v Trnavskom kraji od novembra do 6. decembra je vo vekových skupinách 10 až 14-ročných a 15 až 19-ročných osôb,“ konštatoval Hauko.

V okresoch Trnava, Piešťany, Hlohovec zaevidovali 3 613 prípadov ochorení Covid-19, o päť percent viac ako v predchádzajúcom týždni.

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

Domácnosti a škola

„Najčastejším miestom nákazy boli domácnosti a školské kolektívy. Importované prípady neboli zaevidované. Z celkového počtu bolo 24 percent detí a adolescentov do 19 rokov. V karanténe je v okresoch Trnava, Piešťany a Hlohovec 21 tried v materských, 96 tried v základných a 10 tried v stredných školách. Druhý stupeň základných škôl a stredné školy zostávajú v okresoch Trnava a Piešťany zatvorené,“ informoval riaditeľ RÚVZ.

„V rámci týždňového monitoringu odpadových vôd na COVID-19 z čistiarne odpadových vôd Zeleneč pri Trnave zaznamenávame výrazný vzostup koncentrácie vírusu SARS-CoV-2,“ skonštatoval Hauko.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM