Rastislav Búgel Futbal

Zranenie v zápase so Slovanom: Mikovič už jesennú časť nedohrá

Opora Spartaka Trnava Martin Mikovič sa už v jesennej časti futbalovej Fortuna ligy na trávnikoch neobjaví. Zranenie, ktoré utrpel v nedeľňajšom derby so Slovanom Bratislava, sa ukázalo byť vážnejšie než sa najprv zdalo.

Ilustračný obrázok k článku Zranenie v zápase so Slovanom: Mikovič už jesennú časť nedohrá
Zdroj: TASR

Trnavský krídelník opustil ihrisko v 66. minúte, keď ho na ploche nahradil Haris Harba. V zápase mu už neumožnili pokračovať bolesti, ktoré cítil od záveru prvého polčasu po súboji so stopérom belasých Kornelom Salátom. „David Depetris vracal loptu do šestnástky, zakryl som si ju pred Salátom. Prepadol som potom cez neho a on ako padal dozadu, mi pristúpil členok. Už som vedel, že to nebude dobré. Cez prestávku mi miesto masér Majo Prelovský zatejpoval, ale bolesti pokračovali, až sa nedalo pokračovať, tak som radšej išiel dole,“ citovala Mikoviča oficiálna internetová stránka „bílích andelov“.

„Najprv som si myslel aj ja, že to je len nakopnuté a po pár dňoch budem fit. Po magnetickej rezonancii mi ale doktor Kuchta povedal, že mám väz v členku na 50 percent natrhnutý. Chce to dva až tri týždne pokoj, čo znamená, že do konca jesene si už nezahrám,“ hlásil Mikovič smutnú správu. Chýbať tak bude v dvoch náročných súbojoch Fortuna ligy na pôde Žiliny a doma proti Trenčínu.

Spartakovci sa po zápase s Trenčínom stretnú ešte na druhý deň. Od 7. decembra nastúpia na dovolenky. „Pôjdeme so spoluhráčmi na chatu do Tatier a po návrate vyrazíme s priateľkou na víkend do Prahy. Popri voľne sa vopred pripravíme na zimnú zaberačku ešte v decembri na základe individuálnych plánov, ktoré nám vypracujú tréneri,“ dodal Mikovič.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM