Správy

Župan Jozef Viskupič do parlamentu nepôjde: Vzdáva sa mandátu poslanca

Jozef Viskupič, ktorý bol zvolený za poslanca Národnej rady, sa vzdáva mandátu.

Ilustračný obrázok k článku Župan Jozef Viskupič do parlamentu nepôjde: Vzdáva sa mandátu poslanca
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Zvolení poslanci Národnej rady (NR) SR Erika Jurinová a Jozef Viskupič z OĽANO a priatelia sa vzdajú poslaneckých mandátov. Obaja uprednostnili funkcie predsedov samosprávnych krajov. Do parlamentu by namiesto nich mali nastúpiť Július Jakab a Rastislav Krátky. Informovali o tom na utorkovej tlačovej konferencii.

Zotrvanie v hnutí

Viskupič sa bude zaoberať aj svojou budúcnosťou v hnutí. Na ďalšom sneme chce vystúpiť s požiadavkou, aby sa OĽANO a priatelia viac zameralo na otázky samospráv. Rozhodne sa aj na základe reakcie.

„V samosprávnej politike je možné zastávať mandáty aj do budúcna ako nezávislý kandidát. Máme veľa otázok a veľa odpovedí by som rád počul od predsedníctva a samotného predsedu,“ uviedol.

Jurinová vysvetlila, že do parlamentu by nastúpila, ak by prekrúžkovala na kandidátke lídra hnutia Igora Matoviča a OĽANO a priatelia by bolo súčasťou vlády. „Oveľa prospešnejšia budem na úrade Žilinského samosprávneho kraja,“ skonštatovala. Zhodnotila, že ak by chcela zodpovedne pristupovať k obom funkciám, nedalo by sa to zvládnuť.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM