Krimi

Zvýšte opatrnosť: Polícia zaznamenala v Trnavskom kraji dve zrážky áut s cyklistami

Dopravní policajti v Trnavskom kraji zaevidovali v posledných dňoch dve dopravné nehody s účasťou cyklistu. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Trnave Mária Linkešová.

Ilustračný obrázok k článku Zvýšte opatrnosť: Polícia zaznamenala v Trnavskom kraji dve zrážky áut s cyklistami
Zdroj: Policajný zbor SR

Prvá nehoda sa stala cez víkend v okrese Galanta, keď 58-ročný vodič prechádzal s osobným autom cez obec Trstice. V rovnakom smere išla po ceste aj 78-ročná žena na bicykli. Pri prejazde ju riadne predišiel a o niekoľko metrov pri parkovaní do dvora domu si nadbehol do protismeru a začal cúvať. „Pri cúvaní si nevšimol, že staršia pani na bicykli práve prechádza po ceste a došlo k stretu. Pri nehode utrpela žena viaceré zranenia a na základe rozhodnutia lekára bola v ohrození života letecky transportovaná do nemocnice. Polícia u vodiča pri orientačnej dychovej skúške alkohol nezistila,“ uviedla Linkešová.

K menej vážnej nehode s účasťou cyklistu došlo v pondelok ráno v obci Jablonica, kde sa 40-ročný vodič nachádzal na parkovisku pred miestnymi potravinami. S osobným autom začal cúvať, keď si všimol, že do niečoho narazil. Pod autom sa nachádzal 10-ročný cyklista, ktorý nárazom utrpel ľahké zranenia. Polícia v oboch prípadoch okolnosti a presné príčiny nehôd naďalej vyšetruje.

„Polícia v tejto súvislosti apeluje na vodičov, aby boli obzvlášť pozorní. Podľa predbežných záverov mali zaviniť obe nehody z nepozornosti pravdepodobne vodiči motorových vozidiel. Zákon stanovuje, že pri cúvaní nesmie vodič ohroziť vodiča idúceho za ním ani ostatných účastníkov cestnej premávky,“ doplnila krajská hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM