Správy

Blíži sa Burza starožitností a remeselné TRHY: Novinkou budú aj prehliadky kaštieľa

V kaštieli Jablonica sa bude konať Burza starožitností a remeselné trhy. Okrem toho sa môžete tešiť aj na prehliadky a dobové kostýmy.

Ilustračný obrázok k článku Blíži sa Burza starožitností a remeselné TRHY: Novinkou budú aj prehliadky kaštieľa
Zdroj: Facebook.com/Zachráňme kaštieľ Jablonica

Kaštieľ Jablonica otvorí svoje brány počas druhej soboty v mesiaci, 8. júla. Od 8.00 do 12.30 sa tu bude konať pravidelná Burza starožitností s remeselnými trhmi. Burzy sa zúčastňuje až 200 starožitníkov so svojimi klenotmi.

„Areál kaštieľa je skrášlený stredomorskými rastlinami ako napríklad 300-ročné olivovníky, palmy, citrusy a mnoho iného, ktoré si môžete aj kúpiť do svojej záhrady. V roku 2023 sa otvára aj miestnosť pre rôzne stretnutia, prezentácie, výstavy a oslavy s možnosťou si vychutnať kávu alebo kvalitné vínka. Remeselníci a lokálni výrobcovia zase prezentujú a predávajú svoju tvorbu,“ informujú usporiadatelia.

Prečítajte si tiež

Prehliadky kaštieľa

Od júla sa môžete tešiť aj na prehliadky po prízemí kaštieľa s výkladom v dobových kostýmoch. Prvá prehliadka sa bude konať o 10.00 hodine. Posledná sa začne o 13.30.

„Navštívi nás aj cisárovná Sisi v krásnych šatách,“ lákajú organizátori.

Vstupné pre návštevníkov je dobrovoľné. Príspevok bude venovaný na záchranu kaštieľa a organizáciu burzy. Podujatie sa koná bez ohľadu na počasie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM