Dominika Handzušová Futbal

Derby v komornej atmosfére: Spartak vonku opäť bez gólu

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili v utorňajšej dohrávke 6. kola Fortuna ligy 2015/2016 nad úhlavným rivalom Spartakom Trnava. Derby sa pre bojkot oboch fanúšikovských táborov odohrávalo v komornej atmosfére.

Ilustračný obrázok k článku Derby v komornej atmosfére: Spartak vonku opäť bez gólu
Zdroj: TASR

Úspešnú premiéru na lavičke „belasých“ absolvoval cyperský tréner Nikki Papavasiliou, ktorého gólovo potešili Marko Milinkovič a Adam Zreľák. V ďalšom kole Trnava v nedeľu odohrá prvý ligový zápas na novom štadióne, jej súperom bude MŠK Žilina.

Do vedenia z penalty

Na bratislavské Pasienky si našlo cestu len 1837 platiacich divákov a tí sa už v 12. minúte dočkali prvého gólu. Po faule na unikajúceho Priskina zatiahol záchrannú brzdu trnavský brankár Kamenár, ktorý sa maďarskému útočníkovi hodil pod nohy a „belasých“ z neodškriepiteľnej jedenástky poslal do vedenia Milinkovič tvrdou strelou pod brvno – 1:0. Domáci, za ktorých nastúpil prvýkrát v tejto sezóne pravý obranca Čikoš, sa rýchlymi akciami snažili zvýrazniť náskok, ale chýbala im presnejšia finálna prihrávka. V 34. minúte sa po bleskovom protiútoku ocitol v ideálnej šanci Zreľák, ale Kamenár ho reflexívnym zákrokom pripravil o gólovú radosť.

Spartak sa v priebehu prvého polčasu zväčša bránil, jeho hráči sa technické i fyzické nedostatky snažili kompenzovať tvrdosťou, výsledkom ktorej boli až štyri žlté karty. Až v závere úvodného dejstva sa „bílí andeli“ osmelili.

Po nenápadnej akcii mohol vyrovnať Majtán, jeho hlavička sa však odrazila od pravej žrde do ihriska. V 41. minúte Baez priťukol loptu hlavou Mikovičovi, ale hosťujúceho útočníka dobre vytlačil do ostrého uhla brankár Mucha a dovolil mu rozvlniť len bočnú sieť. O chvíľu sa neujala ani následná ďalekonosná strela Janečku.

Prehra mohla byť aj vyššia

V 49. minúte predviedli domáci po osi Podaný – Milinkovič – Priskin modernú akciu, pred posledne menovaným v poslednej chvíli odkopol loptu Bortel a zabránil takmer istému gólu. V 62. minúte sa do centra Podaného zavesil Saláta, ale mieril vysoko nad bránu.

Hostia po zmene strán chceli niečo urobiť s nepriaznivým výsledkom a dobrú príležitosť na to mali v 68. minúte. Po prečíslení dostal loptu ako na podnose do gólovej šance Vojtuš, ale Muchu ohrozil nemastnou-neslanou strelou, s ktorou si brankár Slovana poradil.

V 75. minúte hostia prepadli pri plnení si obranných činností, Priskin vysunul Zreľáka a ten zoči-voči Kamenárovi nezaváhal – 2:0, čím de facto rozhodol o víťazstve Slovana. Spartak si ani v závere nedokázal vytvoriť súvislejší tlak a z hlavného mesta odišiel so zaslúženou prehrou. Tá mohla byť aj vyššia, Salátova hlavička po rohu však preletela nad brvnom trnavskej brány.

Nemožno pomýšľať na výhru bez gólu

Nikodimos Papavasiliou, tréner Slovana Bratislava: „Som tu len tri-štyri dni a to je naozaj veľmi krátky čas na to, aby sme spolu s kolegami vniesli tímu našu predstavu, ako by mala naša hra vyzerať. Hráči ukázali veľký entuziazmus a držali sa taktických pokynov, za čo ich chcem pochváliť. Mužstvo má svoju kvalitu, ale je pred nami veľa práce. Je škoda, že na derby neprišlo viac ľudí, ale my im chceme ukázať, že toto mužstvo vie hrať pekný futbal.“

Juraj Jarábek, tréner Spartaka Trnava: „Gratulujem domácemu trénerovi k víťaznému vstupu do ligy. Dostali sme veľmi skoro gól, samozrejme, keď my gól nedáme, nemôžeme pomýšľať na víťazstvo. V druhom polčase sme mali šancu Majtána a nejaké závary, ale z brejku sme inkasovali a Slovan zatvoril zápas. Ten mal dobré tempo, ale chýbala mu väčšia divácka kulisa, ja osobne si takúto slabú atmosféru derby nepamätám. Tešíme sa v nedeľu na náš prvý domáci zápas na novom štadióne.“

ŠK Slovan Bratislava – FC Spartak Trnava 2:0 (1:0)

Góly: 12. Milinkovič (z 11 m), 75. Zreľák.
Rozhodoval: Sedlák, ŽK: Kubík, Sekulič – Kamenár, Majtán, Baez, Mikovič, Casado, 1837 divákov.

Slovan: Mucha – Čikoš, Saláta, Gorosito, Podaný – Sekulič – Milinkovič (59. Oršula), Gonzalez (52. Štefánik), Kubík – Zreľák – Priskin (90.+1 Hudák)

Spartak: Kamenár – Janečka, Bortel, Godál, Čonka – Greššák (16. Vojtuš), Baez (72. Halilovič) – Schranz (79. Harba), Casado, Mikovič – Majtán

Pozrite si kompletnú tabuľku Fortuna ligy.

Čítajte tiež:
Nápor splnil očakávania: Na City Arénu bolo v prvý víkend zvedavých takmer 80 tisíc návštevníkov
Trnavský cyklistický výlet sa vracia do Smoleníc: Registrácia je spustená, počet účastníkov obmedzený!

Derby v komornej atmosfére, Spartak na Slovane neuspel
15
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM