Erik Bojničan Rôzne

Diela šikovnej Trnavčanky Dominiky si získali porotu: Víťazstvo v krajskej fotografickej súťaži!

Víťazi 20. ročníka krajskej súťaže neprofesionálnej fotografickej tvorby Trnavského kraja AMFO 2016 sú už známi. Porotu si získala aj mladá Trnavčanka Dominika Bočková, ktorá zvíťazila vo svojej kategórii.

Ilustračný obrázok k článku Diela šikovnej Trnavčanky Dominiky si získali porotu: Víťazstvo v krajskej fotografickej súťaži!
Foto: Rastislav Búgel

Krajské AMFO 2016 organizačne zastrešilo Záhorské osvetové stredisko v Senici (ZOS). Podľa Viery Juríčkovej zo ZOS postúpilo do 20. ročníka spolu 54 fotografov Trnavského kraja s 225 fotogra­fickými prácami. V hlavnej kategórii nad 21 rokov to bolo 72 čiernobielych fotografií, 111 farebných fotografií a 7 multimediálnych prezentácií od 43 autorov. Práce hodnotila porota umeleckých fotografov a pedagógov v zložení František Tomík, Rudolf Lendel a Jozef Sedlák.

V kategórii od 16 rokov do 21 vo farebnej fotografii zvíťazila Dominika Bočková z Trnavy s prácou Čaro ligotu.

V čiernobielej fotografii u poroty najviac bodoval Karol Belas z Piešťan s prácami Na lavičke a Na moste. Vo farebnej zvíťazil Ľubomír Jarábek zo Senice, ktorý súťažil s fotografiami Caravaggio a Kráska a zviera.V kategórii do 16 rokov bola najvyššie hodnotená Timea Hargašová z Hlohovca s prácami Môj svet a Cez okno a v čiernobielej Bez názvu Žofie Fodorovej zo Senice.

Najlepší autori z postupových oblastných súťaží sa na nej predstavujú svojou tvorbou vo viacerých kategóriách. Sú medzi nimi i víťazi, ktorí budú región reprezentovať v celoštátnom kole. Výstava potrvá do 3. júla.

Môže vás zaujímať:

Trnavčanom sa naskytol vzácny pohľad: Listina Bela IV. opustila špeciálny trezor

Podarilo sa im zveľadiť rybník aj okolie: Projekt z Červeníka sa stal ekočinom roka celého kraja

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM