Lucia Lauková Krimi

Divoká policajná naháňačka: Vodič sa dal na útek, s autom skončil v poli

Muž odmietol zastaviť a dal sa na útek. Policajti neskôr zistili, že muž má zadržané vodičské oprávnenie a ešte ho čaká aj nástup na výkon trestu.

Ilustračný obrázok k článku Divoká policajná naháňačka: Vodič sa dal na útek, s autom skončil v poli
4
Galéria

Policajti prichytili za volantom 37-ročného muža, ktorý mal zákaz šoférovať. Navyše v ten deň mal posledný termín na nástup do väzenia. Nakoniec skončil obvinený z ďalšieho trestného činu a za mrežami policajnej cely.

Naháňačka sa začala v Piešťanoch. Miestna policajná hliadka si všimla vodiča na VW Golf. Vodičovi dali znamenie, aby s autom zastavil na krajnici, no policajnú výzvu v utorok večer odignoroval. „S autom opakovane porušoval dopravné predpisy a unikal pred nimi von z mesta, smerom na diaľnicu D1,“ opisuje zásah polícia.

Prečítajte si tiež

Piešťanským policajtom išli na pomoc aj hliadky PMJ, ktoré si vodiča počkali pri výjazde z Hornej Stredy. Vodič v snahe vyhnúť sa hliadkam, strhol riadenie do poľa, kde ho policajti krátko na to chytili.

Muž sa snažil ešte do poslednej chvíle hodiť vinu na niekoho iného, keď si podľa policajtov presadol na sedadlo spolujazdca a pred policajtov vyšiel zo zadných dverí.

V aute sa okrem neho nachádzala aj 49-ročná spolujazdkyňa. „Policajti, v snahe zabrániť ich úteku, ich pod hrozbou zbrane vyzvali, aby sa vzdali, ľahli si na zem a ukázali ruky. Obaja nakoniec výzvam vyhoveli a osoby boli po bezpečnostných prehliadkach eskortované na policajnú stanicu,“ dodáva polícia s tým, že 37-ročný muž jazdil bez vodičského preukazu a v čase, keď to mal súdom od roku 2017 na 8 rokov zakázané.

Poverený policajt preto začal vo veci trestné stíhanie a muža obvinil z marenia výkonu úradného rozhodnutia. Navyše, pri kontrole policajti v aute našli a zaistili látky s podozrením na drogy.

Tento prípad riešia ďalej piešťanskí policajti, ktorí požiadali znalcov o preskúmanie zaistených vecí. „Pri ďalšej lustrácii policajti zistili, že muž mal súdom od 16.11.2023 do 12.12.2023 na­riadený nástup do výkonu trestu, na ktorý sa mal sám prihlásiť. V rámci konania tak polícia bude riešiť nielen tieto nové skutky, ale aj jeho presun do výkonu trestu,“ konštatuje polícia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Divoká policajná naháňačka: Vodič sa dal na útek, s autom skončil v poli
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM