Správy

Dobrovoľníkov neodradil ani dážď: Vyhrnuli si rukávy a skrášlili Trnavu, FOTO

Dobrovoľníci sa pustili do prác v trnavských uliciach. Nevadilo im ani nepriaznivé počasie.

Ilustračný obrázok k článku Dobrovoľníkov neodradil ani dážď: Vyhrnuli si rukávy a skrášlili Trnavu, FOTO
13
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava

V piatok (9. júna) sa dobrovoľníci vďaka projektu Naše Mesto pustili do prospešných aktivít aj v Trnave. Plánované činnosti im neprekazilo ani daždivé počasie.

„Prvý pracovný tím tvorili dobrovoľníci, z ktorých väčšina už mala skúsenosti s týmto projektom z predchádzajúcich ročníkov. Spoločne vyčistili od odpadkov lokalitu Parku Janka Kráľa,“ informuje mesto Trnava.

Ďalšou lokalitou bola oddychová zóna Štrky. „Tú si pod patronát zobrali účastníci, pre ktorých nie je ničím výnimočným zúčastňovať sa dobrovoľníckych aktivít a participovať na rôznych verejnoprospešných projektoch aj mimo akcie Naše Mesto. Táto skupina sa postarala o vyčistenie zóny okolo ohniska a jazierka. A keďže chceli byť títo pracovníci aktívni v maximálnej miere, z vlastnej iniciatívy sa presunuli do Sadu Antona Bernoláka a potrebnú prácu urobili aj v tejto lokalite,“ dodáva radnica.

Potešili aj seniorov

Do projektu bola zahrnutá aj ZŠ s MŠ Ivana Krasku v Modranke. Keďže počasie prácam v exteriéroch neprialo, pracovníci sa presunuli do budovy školy, ktorú zveľaďovali.

„Všetci dobrovoľníci, ktorí sa tento rok do projektu pridali boli motivovaní pomáhať a entuziazmus im nevzalo ani nepriaznivé počasie. Ochotne sa zapojili aj do prípravy zábavného popoludnia v zariadení pre seniorov v Trnave, kde pomáhali pri výrobe langošov a organizovaní herných aktivít. Seniorom tak zabezpečili veselé popoludnie, spríjemnené zvukmi heligónky, ktoré si nadmieru užili a v spoločnej zábave zotrvali dlhšie ako obvykle,“ informuje radnica na svojom webe.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Dobrovoľníci si v Trnave vyhrnuli rukávy
13
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM