Monika Hanigovská Rôzne

Doprajte si pekný relax cez víkend: 5 zaujímavých lákadiel pre Trnavčanov

Ani sme sa nenazdali a prichádza prvý septembrový víkend. Ak sa rozhodujete, ako ho prežiť v Trnave či okolí, prinášame vám niekoľko tipov.

Ilustračný obrázok k článku Doprajte si pekný relax cez víkend: 5 zaujímavých lákadiel pre Trnavčanov
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Stredoveká Prešovačka

Piatok, 2. september od 17.00 h, Nádvorie trnavskej radnice

Tohtoročnú vinársku sezónu v Trnave oficiálne otvorí v posledný prázdninový víkend tradičná Stredoveká prešovačka. Počas jedného večera si tak mesto pripomenie svoju slávnu históriu spojenú s vínom a jeho výrobou. Už štvrtý ročník tohto podujatia sa začne v piatok 2. septembra o 17.00 na nádvorí Trnavskej radnice a do mesta opäť prinesie atmosféru dávnych čias, kedy bola Trnava významným vinárskym a vinohradníckym centrom.

Kino: Ben-Hur

Piatok, 2. september od 16.00 h, Cinemax, F. Urbánek 11, Trnava

Ben-Hur je epický príbeh Ben-Hura (Jack Huston), potomka významného kniežacieho rodu z Jeruzalema, ktorého adoptívny brat Messala, vysokopostavený príslušník rímskej armády, krivo obviní zo zrady. Jeho rodina vrátane milovanej manželky skončí vo väzení a on sám je zbavený majetku a odsúdený na doživotné galeje. Po troch rokoch strávených na mori sa Ben-Hur vracia do vlasti s jedinou myšlienkou – pomstiť sa Messalovi za všetky príkoria, ktoré mu spôsobil. Vyzve ho preto na súboj v pretekoch štvorzáprahov, aby dokázal, že pravda a víťazstvo stoja na jeho strane.

Akcia: Pink Floyd Psychadelik Večer

Piatok, 2. september od 19.00 h, ARTKLUB, Hlavná 17, Trnava

Piatok sa bude tiež niesť v duchu legendárnej skupiny Pink Floyd, ale aj psychadelik hudby. Počas nočného pútavého rozprávania sa dozviete o začiatkoch kapely, ale aj o jednotlivých členoch. Celkový obraz zaujímavej akcie dotvoria ukážky textovej tvorby a hudby. Akcia sa bude venovať aj autorom, ktorých legendárna skupina formovala.

Mesto pozýva: na bicykli do Smoleníc

Sobota, 3. september o 9.45 h, stretnutie pred divadlom Jána Palárika

Pre všetkých milovníkov športu a pekných scenérií naše mesto pripravilo výlet cez cyklotrasu do Smoleníc. Na športovcov v cieli bude čakať aj malé občerstvenie. Počet účastníkov je limitovaný.

Umelecký festival

Piatok, Sobota, 2. september od 16.00 h, 3. september od 14.00 h, Cífer, Kúpalisko Pác

Umelecký festival Mikroregiónu 11 PLUS – RUKAMI A SRDCOM – pripravilo bohatý kultúrny program na kúpalisku Pác. Akcia sa začne konať 2. septembra a bude pokračovať aj na druhý deň, 3. septembra od 14.00 h. Návštevníci sa môžu tešiť na ukážky ľudových remesiel, či vystúpenie folklórnych súborov. Lákadlom budú aj známe i menej známe skupiny. Kmeťoband, Bukasovský masív, Landfil, P.A.M Band, či Karpatské Horké budú vyhrávať návštevníkom do rytmu. Tí najmenší zase potešia detské tvorivé dielne, skákajúci hrad, či hrnčiar.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM