Monika Hanigovská Rôzne

Doprajte si víkendový relax: Akcie, ktoré odporúčame zažiť v Trnave a okolí

Doprajte si oddych aj počas tohto víkendu. Môže vám v tom pomôcť náš redakčný výber. Zoznámte sa s podujatiami, ktoré odporúčame zažiť

Ilustračný obrázok k článku Doprajte si víkendový relax: Akcie, ktoré odporúčame zažiť v Trnave a okolí
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Tereziánske slávnosti

5. august od 11.00 h., Chtelnice, v Chtelnickom kaštieli

Tešiť sa môžete napríklad na sprievod Márie Terézie s Erdődyovcami, veľkým lákadlom však budú aj remeselné dielne a remeselné trhy. Najmenších návštevníkov potešia dobové atrakcie, ale aj tzv. rytierska cesta. Program sa uskutoční v čase od 11:00 hod. do 24:00 hod. Prečítajte si podrobnejšie o zaujímavostiach, ktoré ponúkne akcia a tiež si prezrite kompletný program.

Tradičný jarmok v Smoleniciach

5. august od 08.00 h., Smolenice, pred KD Smolenice

V neďalekých Smoleniciach si tiež prídete na svoje. Užite si pohodovú atmosféru, jarmočné občerstvenie a tiež hudobný program tamojšieho jarmoku. Návštevníkom sa počas neho postupne predstaví mužská spevácka skupina Záruby, detský folklórny súbor Čerešenka, dychová hudba Križovianka, folklórna skupina Odtál – Potál, Skalický rubín, či folková skupina Vinohrad. Pozrite si kompletný program Tradičného jarmoku v Smoleniciach.

Trnavský Jazzyk 2017

5. august, od 19.00 h., Mestský amfiteáter Trnava

Festival s názvom Trnavský Jazzyk, ktorý odštartoval už tento v piatok, si môžete vychutnať aj počas soboty. V mestskom amfiteátri sa predstaví Nat Osborn Band (USA/PL), Radovan Tariška Radio Band & Peter Lipa (SK) a Jon Cowherd Mercy Project (USA).

Leto na korze

5. august – 6. august, vždy od 18.00 h., Hlavná (Pešia zóna) Trnava

V sobotu sa divákom predstaví Lívia Doležalová Band (folk, pop) a v nedeľu si prídu na svoje deti. Najmenším návštevníkom sa totiž predstaví bábkové divadlo Dúha, ktoré odohrá predstavenie s názvom O neposlušnej mamine.

Na kolesách proti rakovine

6. august od 14.00 h., Smolenice, pod Smolenickým zámkom

V neďalekých Smoleniciach to v nedeľu rozbalia hudobníci i ďalší účinkujúci. Chystá sa tam totiž akcia s názvom Na kolesách proti rakovine, ktorá sa okrem muziky a zábavy môže pochváliť aj krásnou myšlienkou pomoci. Vstup bude bezplatný.

Niekoľko lákadiel…

6. august o 17.00, Bučany, Nyárovská kúria

V neďalekých Bučanoch sa uskutoční podujatie s názvom Popoludnie s ľudovou piesňou. Poslucháčom sa počas podujatia predstaví napríklad folklórna skupina Kolovrátok z Drahoviec, spevokol Pohoda zo Serede, seniorská spevácka skupina Dolnoorešanka z Dolných Orešian, seniorská spevácka skupina Bučančani z Bučian.

Počas tohto podujatia budú sprístupnené aj aktuálne prebiehajúce výstavy. Vychutnať si tak budete môcť výstavu s názvom Dedičstvo hračiek – odkaz našich predkov, ale aj výstavu výtvarných prác žiakov tamojšej súkromnej základnej umeleckej školy a výstavu s názvom Zlaté ruky seniorov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM