Krimi

Dvaja kamionisti šoférovali "pod parou": Jeden z nich sa priznal, že pil víno

Trnavskí policajti zastavili na frekventovaných úsekoch dvoch vodičov nákladných áut. Obaja boli cudzinci a nešoférovali triezvi.

Ilustračný obrázok k článku Dvaja kamionisti šoférovali "pod parou": Jeden z nich sa priznal, že pil víno
Zdroj: Polícia SR - Trnavský kraj

Policajti z oddelenia mýtnej polície v stredu ráno zastavili hneď dvoch vodičov nákladných áut, ktorí šoférovali niekoľkotonové kolosy pod vplyvom alkoholu.

Pokuta a zákaz jazdy

Ako prvého, krátko po 7:00 h zastavila policajná hliadka 61-ročného Chorváta na kamióne Scania, ktorý na diaľnici predchádzal iné vozidlá.

„Policajti ho pri kontrole podrobili aj dychovej skúške, ktorá mala pozitívny výsledok. Cudzinec nafúkal 0,25 mg/l alkoholu, čo je v prepočte 0,52 promile. Hliadke sa muž nakoniec priznal, že predtým pil víno,“ uvádza polícia, s tým, že vodičovi uložili blokovú pokutu, ktorú uhradil na mieste a ďalšiu jazdu mu zakázali.

Prečítajte si tiež

Dopadol horšie

O pár minút neskôr zastavila druhá hliadka vodiča na nákladiaku DAF, ktorý na hlavnom ťahu z obce Bučany smerom na Trnavu nerešpektoval zákaz vjazdu vozidiel nad 10,5 ton.

„Policajti 60-ročného Poliaka zastavili a pri dychovej skúške mu v dychu namerali 0,52 mg/l alkoholu, čiže 1,08 promile. Ihneď muža obmedzili na osobnej slobode a previezli na policajné oddelenie,“ dodáva polícia.

Prípad si prevzala trnavská vyšetrovateľka, ktorá bude vec riešiť v súvislosti s prečinom ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Ako vodičovi z povolania mu môže hroziť trest odňatia slobody na 2 až 5 rokov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM