Krimi

Dvaja TÍNEDŽERI kradli na stavenisku: Mali smolu, pri úniku ich prichytili policajti

Zlodeji ešte neboli ani plnoletí. Policajti ich krátko po čine chytili v aute. Šofér nemal vodičský preukaz.

Ilustračný obrázok k článku Dvaja TÍNEDŽERI kradli na stavenisku: Mali smolu, pri úniku ich prichytili policajti
Zdroj: Polícia SR - Trnavský kraj

V utorok, krátko pred polnocou, mali dvaja mladiství vojsť do areálu staveniska v meste Trnava. Vyhliadli si unimobunku, do ktorej sa vlámali pomocou sekáča a páčidla. Policajti ich chytili krátko po čine. Informovala o tom krajská polícia v Trnave na sociálnej sieti.

„Z náradia, ktoré bolo vo vnútri uskladnené, zobrali elektrickú pílu, jadrový vrták a dlhé kliešte. Veci mali naložiť do auta Škoda Octavia a odísť zo staveniska,“ uvádza polícia.

Prečítajte si tiež

Nemal vodičský preukaz

Rýchly výjazd auta na hlavnú cestu si všimla hliadka PMJ, ktorá práve prechádzala okolo. „Policajti vozidlo okamžite zastavili a mladého vodiča vyzvali na predloženie dokladov. Pri kontrole zistili, že mladík nielenže nemá vodičský preukaz, ale v aute navyše vezie náradie, ktoré ani nevie identifikovať,“ opisuje polícia.

„Keďže tínedžeri vyšli smerom zo staveniska, policajti sa rozhodli areál skontrolovať. Spolu s majiteľom stavebnej firmy našli na modrobielej unimobunke poškodené dvere a dokonca aj tzv. majzel a pajser,“ dodáva polícia.

Na miesto privolali povereného policajta spolu s kriminalistickým technikom, ktorí si vec na mieste prevzali a ukradnuté náradie zaistili. Oboch mládežníkov policajti obmedzili na osobnej slobode a previezli na policajné oddelenie.

Aký dostanú trest?

Trnavskí policajti obvinili dvoch 17-ročných chlapcov z prečinu krádeže spolupáchateľstvom. V zmysle zákona im môže za takýto skutok podľa polície hroziť trest odňatia slobody až na 2 roky. V prípade mladistvých osôb sa trest znižuje na polovicu.

Okrem stíhania za opakovanú majetkovú trestnú činnosť, rieši polícia mladého (ne)vodiča aj za priestupok v doprave, a to v správnom konaní. Za jazdu bez vodičáku mu môže hroziť až zákaz činnosti viesť motorové vozidlá.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM