Monika Hanigovská Rôzne

Dve slovenské univerzity v svetovom rebríčku: Trnavská, bodovala v oblasti udržateľnosti

Trnavská univerzita v Trnave je jednou z dvoch slovenských univerzít, ktorá sa dostala do celosvetového rebríčka UI GreenMetric World University Ranking.

Zdroj: YouTube.com

Trnavská univerzita je jednou z dvoch slovenských univerzít, ktorá sa dostala do celosvetového rebríčka UI GreenMetric World University Ranking. Rebríček zaostruje na súčasný stav univerzitných kampusov a sleduje udržateľnosť na univerzitách.

Do celosvetového rebríčka v roku 2018 sa prebojovali len dve slovenské univerzity – Trnavská univerzita v Trnave a Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre. Trnavská univerzita sa umiestnila na 591. mieste (3400 bodov) z celkových 719 hodnotených univerzít.

Rozdiel v 400 bodoch

Najvyššie hodnotenie (1125) dostala Trnavská univerzita v Trnave za energiu a zmenu klímy. Druhé najlepšie hodnotenie získala za odpadové hospodárstvo (750), pričom bola hodnotená aj za vzdelávanie a výskum (625), infraštruktúru (475) – pričom za hospodárenie s vodou si univerzita nepripočítala ani jeden bod (0). Univerzita si zapísala celkové hodnotenie na úrovni 3400 bodov.

Trnavskú univerzitu preskočila v rámci slovenských univerzitných inštitúcii spomínaná Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, ktorá získala 3800 bodov a vyšvihla sa na 547. miesto.

Trnavskú univerzitu nezaskočila premiéra

Trnavská univerzita v Trnave sa neocitla prvýkrát v celosvetovom rebríčku udržateľných univerzít UI GreenMetric World University Rankings (UIGM). V roku 2016 obsadila univerzita 471. miesto.

Prvé miesto v celosvetovom rebríčku za rok 2018 si odniesla holandská univerzita v meste Wageningen, ktorá si pripísala celkovo 9125 bodov.

OBRAZOM: Trnavská univerzita v Trnave
9
Galéria
Zdroj: TASR

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM