Aktualizované Lucia Lauková Krimi

Ranný poplach v Trnavskom kraji: Na viacerých školách bola nahlásená BOMBA!

Na viacerých školách niekto ešte pred začiatkom vyučovania nahlásil bombovú hrozbu. Hlásenie sa týka aj Trnavského kraja.

Ilustračný obrázok k článku Ranný poplach v Trnavskom kraji: Na viacerých školách bola nahlásená BOMBA!
Zdroj: Ministerstvo vnútra SR

Na viacerých školách v Trnavskom kraji bola v utorok 7. mája ráno nahlásená bomba. „Oznámenia preverujeme“ informovala polícia.

Prípad rieši NAKA

Bomby v utorok ráno nahlásili na školách v Bratislavskom, Trnavskom, Žilinskom, Trenčianskom a Nitrianskom kraji. Oznámenia preverujú v priestoroch viacerých škôl. Bližšie informácie polícia poskytne, len čo to situácia umožní.

„Hrozbami bombových útokov na školách sa už zaoberá Národná kriminálna agentúra. Hrozby boli adresované viac ako 200 školám na území takmer celého Slovenska. Prijímame všetky opatrenia, aby nedošlo k ohrozeniu na životoch a zdraví osôb,“ uvádza polícia.

Začali trestné stíhanie

Podobné maily boli poslané aj minulý týždeň, viac ako 120 školám v Bratislavskom kraji. Na základe zhromaždených dôkazov vyšetrovateľ NAKA v oboch prípadoch začal trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin teroristického ú­toku.

Páchateľovi hrozí trest odňatia slobody na dvadsať až dvadsaťpäť rokov alebo na doživotie.

„Na objasnení skutku a vypátraní pôvodcu mailov intenzívne pracujeme, spolupracuje aj s ďalšími bezpečnostnými službami a zahraničnými partnermi. Policajný zbor vykonal a vykonáva intenzívne všetky opatrenia tak, aby nedošlo k ohrozeniu života a zdravia obyvateľov Slovenskej republiky,“ dodáva polícia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM