Správy

Festival miniTrnava otvoril svoje brány: Hneď prvý deň zlomil REKORD v náštevnosti

Trnava aj toto leto patrí všetkým deťom. Obľúbený festival píše svoj piaty ročník.

Ilustračný obrázok k článku Festival miniTrnava otvoril svoje brány: Hneď prvý deň zlomil REKORD v náštevnosti
8
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

„Prejsť bránou Mestského zimného štadióna a ocitnúť sa v meste detí si dnes vyskúšali stovky návštevníkov. MiniTrnava v deň otvorenia prilákala až 370 miniobčanov, čo je najvyššia denná návštevnosť za celých päť rokov projektu,“ informuje mesto Trnava.

Dospelí len s vízami

Spolu s deťmi prešli miniTrnavskou Matrikou aj desiatky rodičov a starých rodičov. Dospelí návštevníci však mali vstup podmienený polhodinovými vízami: „V miniTrnave sa deti totiž hrajú na mesto a spravujú si ho samy.“

Deti dostanú na Matrike do preukazu občana miniTrnavy pečiatku platnú na daný deň. Následne si na Úrade práce vyberú vysnívané povolanie.

Pravé mesto detí

„Na danom stanovišti sa zamestnajú a zarábajú trnky (miniTRNavské KorunY). Výplatný šek im preplatia v Banke a s trnkami vo vrecku môžu navštíviť Market, kam putujú výrobky z rôznych kreatívnych stanovíšť – od obrázkov cez bižutériu až po keramiku. V meste detí je aj Univerzita, Radnica, Záhradníctvo, Herňa, Kino a dokonca aj redakcia miniTrnavských novín, ktoré píšu o živote v minimeste. Jednoducho, žije to tam a deti domov odchádzajú plné zážitkov, s vlastnoručne vyrobenými pokladmi a plánmi, čo vyskúšajú ďalší deň,“ prezradila radnica.

„MiniTrnava už má v kalendároch stoviek rodín s deťmi svoje pevné miesto. Rodičia sa môžu spoľahnúť, že sa im počas leta postará o hodnotný a príjemný program pre ich deti. A miniTrnavčania zase vedia, že sa u nás dobre zabavia a spoznajú nových kamarátov,“ povedala pre web mesta koordinátorka projektu Katarína Haršányiová. Festival odštartoval 6. júla a potrvá až do 21. júla 2023.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Mesto detí miniTrnava 2023
8
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM