Monika Hanigovská Rôzne

Kam cez víkend? Niekoľko tipov ako stráviť voľné dni v Trnave a okolí

Víkend je tu a s ním aj niekoľko lákavých akcií v Trnave a v okolí. Na svoje si prídu milovníci festivalu, koncertov, jarmoku i športu.

Ilustračný obrázok k článku Kam cez víkend? Niekoľko tipov ako stráviť voľné dni v Trnave a okolí
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Medzinárodný turnaj v slowpitchi

1.-2. septembra, Cukrová ulica, Trnava

Počas víkendu môžete zažiť poriadnu dávku športu. 1. a 2. septembra sa na Cukrovej ulici v areáli baseballového klubu Angels uskutoční medzinárodný turnaj v slowpitchi Krígeľ Trnava 2018, ktorý sa stal súčasťou série turnajov Českej slowpitchovej ligy.

Festival LODENICA 2018

1. septembra, Piešťany, Autocamping Lodenica

Odskočiť na festival si môžete aj do Piešťan. Festival LODENICA 2018 odštartoval 30. augusta. Jeho lákadlá si môžete užiť aj počas soboty. Na festivale sa postupne predstaví Jaromír Nohavica, Sweet, Slniečko, Jelen, IMT Smile, František Nedvěd a Tiebreak, či napríklad Hex, Čechomor a Lenka Filipová.

Letné kino: FRAJER LUKE

1. septembra o 21.00 hod na Nádvorí, Štefánikova, Trna­va

Kto sa pamätá na neodolateľný úsmev Paula Newmana, iste si tento kultový film nenechá ujsť. Príbeh nezdolateľnej vôle prežiť v neľudských podmienkach nám má aj dnes čo povedať

Jarmok Veľké Kostoľany 2018

1.septembra od 09.30 hod., Veľké Kostoľany, parkovisko za domom kultúry

Aj v neďalekej dedinke Veľké Kostoľany bude veselo. Chystá sa tam totiž jarmok. Návštevníci sa môžu tešiť nielen na občerstvenie ale aj predaj ľudových výrobkov a sprievodné akcie, ako sú kolotoče a súťaž vo varení gulášu. Pripravený bude aj kultúrny program, kde azda najväčším hudobným lákadlom bude Emma Drobná a zábava až do polnoci.

Kompletný program podujatia:

  • 09.30 – 10.30 hod. DUO Vlada Skočíka – JUMP
  • 11.00 –12.30 hod. Skupina Plastik
  • 13.00 – 14.30 hod. Krajovanka
  • 15.00 – 16.30 hod. Gipsy Chave
  • 16.30 –17.00 hod. Spomienky
  • 17.00 –18.30 hod. Bojané
  • 19.00 –20.00 hod. Emma Drobná
  • 20.30 –24.00 hod. DJ Agustín

1.ročník historického festivalu

1.septembra od 09.30 hod. do 22.30 hod., V Jablonici, kaštieľ

V Jablonici v okrese Senica sa v priestoroch kaštieľa, ktorý sa v súčasnosti rekonštruuje, uskutoční 1. ročník historického festivalu. Súčasťou programu bude historická prehliadka kaštieľa s výkladom, farmársky dvor s rôznymi zvieratami a vystúpenia šermiarov, remeselné stánky s ukážkami výroby.

Hudba bez hraníc

1.septembra od 14.00 hod. v areáli kaštieľa Chtelnica

DH Chtelničanka v spolupráci s Obcou Chtelnica a O.z. Naša Chtelnica pozývajú na hudobné popoludnie s názvom Hudba bez hraníc. Návštevníkom sa predstaví DH Chtelničanka, DH Krásinka a DH Túfaranka. Ako informujú ďalej organizátori, okrem zábavy bude zabezpečené občerstvenie. Vstup zdarma.

Letecko-modelárske popoludnie

1.septembra od 10.00 do 16.00 hod., letisko Holíč

Na letisko v Holíči sa predstavia dynamické a statické ukážky obrích modelov, bezmotorových aj motorových modelov a modelov s prúdovým pohonom. Hlavný program odštartuje o 13.00 hod.

Náčelník

2.septembra o 19.45 hod., Kino Hviezda, Paulínska, Trnava

Vychutnajte si epické dobrodružstvo, ktoré sa odohráva počas poslednej doby ľadovej pred 20 000 rokmi. Po nevydarenom love ostáva mladý bojovník zranený, opustený vlastným kmeňom a ponechaný napospas divočine. Cestu mu skríži vlk, taktiež opustený svojou svorkou. Z odvekých nepriateľov sa zrazu musia stať spojenci.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM