Správy

Kam cez víkend v okolí Trnavy? Čaká nás Hudba na zámku aj tradičný Rošindolský TRH

Obce v okolí Trnavy organizujú cez víkend zaujímavé jesenné podujatia. Tešiť sa môžete na tradičný jesenný trh v Ružindole aj koncert na Smolenickom zámku.

Ilustračný obrázok k článku Kam cez víkend v okolí Trnavy? Čaká nás Hudba na zámku aj tradičný Rošindolský TRH
Zdroj: Rošindolský trh

Druhý októbrový víkend v regióne Trnava bude plný podujatí. Obec Ružindol chystá tradičný Jesenný Rošindolský trh a na Smolenickom zámku sa uskutoční koncert klasickej hudby pre klavír a flautu.

„Koncert sa začína v piatok 7. októbra o 18:00 h. v Červenom salóne. Zaznejú tu skladby od J. S. Bacha, E. H. Griega, C. Debussyho až po súčasného nórskeho skladateľa Sommerfeldta v podaní flautistky Lucie Pintérovej a klaviristky Viery Bartošovej. Po koncerte bude nasledovať malá recepcia,“ uviedol Anton Chrvala, starosta obce Smolenice. Vstupenky na koncert bude možné zakúpiť priamo na mieste.

Prečítajte si tiež

Jesenný trh

V Ružindole usporadúvajú tradičný Rošindolský jesenný trh, ktorý sa bude konať už piatykrát pre obyvateľov obce a ľudí z blízkeho okolia, v sobotu 8. októbra od 15:00 h.

„Rošindolský trh niekoľkokrát do roka spája všetky vekové kategórie a na jeseň vytvára neopakovateľnú atmosféru slnečného októbrového popoludnia,“ povedal starosta obce Peter Galanský.

Prekvapenie pre deti

Na trhu nebudú chýbať ručne vyrobené produkty, výrobky od stálych, ale aj nových predávajúcich, koláče, čerstvá káva alebo domáce lokše.

„Pre všetkých, no najmä pre deti, máme pripravené milé prekvapenie, aj bohatý sprievodný program. Svoj mini koncert odohrá trnavský hudobník Peter Leto a zručné pekárky a pekári sa môžu prihlásiť do súťaže o najlepší jesenný koláč,“ prezradila Veronika Velická, spoluorganizátorka podujatia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM