Správy

KONIEC mlákam na parkovisku na Kamennej ceste: Voda bude vsakovať do podložia

Na parkovisku pri cintoríne na Kamennej ceste sa už veľká mláka po daždi tvoriť nebude. Informovalo o tom mesto Trnava na svojom webe.

Ilustračný obrázok k článku KONIEC mlákam na parkovisku na Kamennej ceste: Voda bude vsakovať do podložia
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

„Mestská samospráva v najbližších dňoch definitívne odstráni tento problém spôsobený chýbajúcim kanalizačným zberačom. Práce sa začnú v piatok 20. mája, ukončené majú byť do štvrtka 26. mája," prezradila radnica s tým, že parkovisko bude počas prác uzavreté.

Vsiakne sa do zeme

Podľa vedenia mesta bude riešenie ekologické s dvojakým úžitkom.

„Okrem toho, že mláka sa už na parkovisku tvoriť nebude, dažďová voda neodtečie bez úžitku kanalizáciou, ale vsiakne sa priamo v tejto lokalite. Eliminuje sa tým aj pomerne častý jav na území miest, že počas prívalových dažďov, ktoré sú jedným z príznakov sprevádzajúcich zmenu klímy, kanalizácia odvedenie veľkého množstva vody nezvládne," informuje mesto Trnava.

Prečítajte si tiež

Podobné riešenia

Infiltráciu vody do podložia na parkovisku umožnia tri vsakovacie vrty a štyri odvádzacie šachty s odlučovačom ropných látok.

„Vsakovanie dažďových vôd do podzemných vôd je prirodzený spôsob ich dopĺňania. Podobné a rôzne iné riešenia na zadržiavanie zrážkovej vody sú už samozrejmou súčasťou všetkých projektov trnavskej mestskej samosprávy v rámci adaptácie na zmenu klímy," doplnil magistrát.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM