Správy

Kraj ponúkne dopravné lístky za výhodnú cenu: Získať ich budete môcť za POLOVICU

Trnavský samosprávna kraj počas Európskeho týždňa mobility ponúkne predplatné lístky so zľavou.

Ilustračný obrázok k článku Kraj ponúkne dopravné lístky za výhodnú cenu: Získať ich budete môcť za POLOVICU
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

S cieľom zatraktívniť efektívnu mobilitu ponúkne Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v rámci Európskeho týždňa mobility, ktorý pripadá na 16. až 22. septembra, 365-dňové sieťové predplatné cestovné lístky (PCL) za zvýhodnenú sumu. TASR o tom informoval odbor komunikácie TTSK.

Výrazná zľava

Téma tohtoročného Európskeho týždňa mobility hovorí o šetrení energie. „Naším poslaním je investovať práve ušetrenú energiu obyvateľov do rozvoja udržateľnej mobility, či už formou výstavby cyklotrás alebo podporou verejnej hromadnej dopravy. V rámci kampane sme sa rozhodli ponúknuť ročný sieťový predplatný cestovný lístok s takmer polovičnou zľavou v porovnaní s cenami, ktoré platia počas roka. Ide o výhodu pre pravidelných cestujúcich, pričom cieľom je, aby ich počet narástol,“ uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Cestujúci si môžu PCL zakúpiť na základe časovej a územnej platnosti. Časová platnosť predplatných lístkov je stanovená na 7, 30, 90 alebo 365 dní.

Podľa zón

Územná platnosť znamená, že cestujúci si vyberajú tarifné zóny, v rámci ktorých cestujú. Každá zastávka leží v niektorej zo zón. „K dispozícii je aj takzvaný celosieťový lístok, na ktorý je možné cestovať neobmedzene na všetkých linkách, a tiež aj 180-dňový predplatný lístok pre študentov za špeciálnu cenu. Viac informácií je dostupných na stránke www.cestujlahko.sk,“ uviedol samosprávny kraj.

„Vzhľadom na veľký záujem a nedostatok vzdelávacích aktivít aktuálne pripravujeme certifikované vzdelávanie v oblasti udržateľnej mobility. Okrem toho plánujeme zabezpečiť cyklostojany, o ktoré prejavilo záujem 19 stredných škôl a 15 inštitúcií. Aktuálne osádzame aj cyklosčítače na siedmich strategických miestach v kraji. Verím, že naše celoročné aktivity budú rezonovať aj pri vyhodnotení kampane,“ doplnila krajská cyklokoordinátorka Silvia Prokopová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM