Krimi

Krik a zúfalý PLAČ detí zobudil celú bytovku: Rodičia boli na mol OPITÍ

Tri maloleté deti v noci, krátko pred 4.00 hodinou ráno zúfalo kričali a plakali na celý bytový dom. Pomoc privolali susedia.

Ilustračný obrázok k článku Krik a zúfalý PLAČ detí zobudil celú bytovku: Rodičia boli na mol OPITÍ
Zdroj: Polícia SR - Trnavský kraj

Skalických policajtov zalarmovali susedia, ktorí sa v noci zobudili na rušenie nočného pokoja. Plač a krik sa ozýval celou bytovkou. Susedia sa obávali o deti, mysleli si, že sú priamo ohrozené na živote a zdraví.

„Policajná hliadka sa snažila s obyvateľmi bytu najskôr skontaktovať cez bytový zvonček. Na ten však nikto nereagoval a preto policajti cez suseda vošli do vchodu. Spoza bytových dverí počuli plač a krik malých detí,“ uvádza polícia.

Aktuálne témy

Malý hrdina

Policajnému vyjednávačovi, ktorý bol práve v službe, sa podarilo úspešné nadviazať komunikáciu iba s trojročným chlapčekom, ktorý stál za dverami.

Policajti tak nemuseli riskovať a dvere násilne otvoriť. Trpezlivým prístupom sa nakoniec policajtom podarilo malého hrdinu presvedčiť, aby dvere otvoril.

„V byte sa okrem malého chlapca nachádzalo 8-mesačné dievčatko, ktoré bolo na tvári zakrvané aj s viditeľným opuchom nad okom. Ďalší, 1,5-ročný chlapček bol aj so starším chlapcom bez zranenia,“ dodáva polícia.

Spolu s deťmi boli v byte tri dospelé osoby, ktoré na výzvy polície vôbec nereagovali a javili známky požitia alkoholu.

„V jednej z izieb bol otvorený navyše balkón, v priestore bola citeľná zima a neporiadok,“ opisuje prípad polícia.

Vzhľadom na stav detí, pomery v byte a zranenie dievčatka, policajti vyrozumeli záchranku a aj pracovníkov sociálnej kurately.

Rodičia boli opití

Komunikácia s dospelými bola veľmi sťažená. „Dve osoby, muž aj žena mali pozitívne dychové skúšky na alkohol. U jednej ženy bola hodnota viac ako 1,5 promile, u muža bol výsledok takmer 3 promile,“ uvádza polícia s tým, že ďalšia žena test na alkohol odmietla.

Dve deti si z miesta odviezla stará mama a dievčatko nakoniec skončilo v starostlivosti skalických lekárov.

Skalickí policajti okrem nočného zásahu a pomoci deťom, riešia teraz v spolupráci aj s pracovníčkami sociálnej kurately zanedbanú starostlivosť o deti a zranenie maloletej osoby.

Okolnosti celého prípadu naďalej preverujú a kvalifikácia celého skutku sa bude odvíjať aj od stanoviska lekárov a výsluchu všetkých zainteresovaných osôb.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

DOSPELÍ SA OPILI A DETI V NOCI ZÚFALO PLAKALI 👉 MALÝ 3 ROČNÝ HRDINA👈 SPOLUPRACOVAL S VYJEDNÁVAČOM Skalickí policajti,...

Posted by Polícia SR - Trnavský kraj on Wednesday, February 15, 2023
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM