Správy

Lavice sa zapĺňajú: Do školy v Trnave nastúpilo vyše 330 žiakov 1. stupňa, VIDEO

Na školách je veselšie. Takto prebiehal nástup žiakov do jednej z trnavských základných škôl.

Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Na Základnú školu (ZŠ) s materskou školou (MŠ) na Spartakovskej ulici v Trnave v pondelok nastúpilo 334 školákov a 197 škôlkarov. Podľa riaditeľky Lýdie Gašparovičovej bol príchod detí plynulý a bez problémov. Škola bola pripravená.

Pre trnavské deti však nebol pondelok prvým dňom po dlhej pandemickej prestávke, kedy sa mohli vrátiť na vyučovanie do svojich škôl. V Trnave žiaci 1. stupňa navštevujú zariadenia už do stredy 7. apríla, škôlkari od utorka 6. apríla, otvorenie škôl umožnili dobré výsledky testovania a prechod mesta do červenej farby v rámci COVID automatu.

Test aj vyhlásenie

„Pri vstupe do školského areálu sa rodičia preukázali negatívnym výsledkom testu a potrebné bolo tiež odovzdať vyhlásenie o bezinfekčnosti. Prvýkrát sme to robili v uplynulom týždni, teraz si to rodičia zopakovali v zmysle usmernení,“ uviedla Gašparovičová.

Do 16 tried prvého stupňa nastúpilo 334 detí, do 11 tried MŠ 197 predškolákov. Záujem je aj o školský klub, kam sa prihlásilo 301 detí. Chýbali iba tie deti, ktoré zastihla bežná sezónna chorobnosť.

Dodržiavajú opatrenia

Pri vstupe do školy všetkým merali telesnú teplotu, dôraz sa kladie na dezinfekciu rúk a ďalšie opatrenia. Medzi nimi je aj dočasné zrušenie „zberných“ tried pred a po vyučovaní, kde bývajú deti naprieč triedami, ktorých rodičia privedú do školy včaššie, alebo ich vyzdvihujú neskôr.

„Nemiešame skupiny. Učiteľky nastupujú teda skôr s tým, že dieťa ide priamo do svojej triedy. Popoludní s nimi zostávajú zase vychovávateľky,“ doplnila riaditeľka školy. To isté platí aj pre MŠ.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

V OBRAZOCH: Na ZŠ Spartakovskú nastúpilo 334 školákov 1. stupňa
6
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM