Rôzne

Leto sa končí, zážitky POKRAČUJÚ: Užijeme si jesenné komentované prechádzky prírodou

Po jarných komentovaných prechádzkach v prírode pripravila Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj ich pokračovanie.

Ilustračný obrázok k článku Leto sa končí, zážitky POKRAČUJÚ: Užijeme si jesenné komentované prechádzky prírodou
Zdroj: Trnavský kraj zážitkov

Lesopotulky sa stali súčasťou pravidelnej ponuky produktov, ktoré približujú návštevníkom zaujímavosti Trnavského kraja. Kuchynsko-orešanský kras, Majdánsky chotár alebo Obrázková hora pri Piešťanoch sú niektoré z lokalít, do ktorých budú na jeseň smerovať turisti.

Pod Vápenkovou skalou v Brezovských Karpatoch nájdu prameň rieky Trnávka, dozvedia sa, ako vznikli piesočné duny na Záhorí a prečo ich chcela Mária Terézia nahradiť borovicami.

Za každého počasia

Aj tentoraz budú sprievodcami výletníkov geológ, zoológ a lesný pedagóg a konajú sa každú sobotu od 30. septembra do 11. novembra.

„Okrem závrtov a iných geologických zaujímavostí odborníci upozornia turistov napríklad na gammarusy – vzácne miniatúrne riečne kôrovce. Novinkou jesennej sezóny je výlet s názvom Raky v Malých Karpatoch,“ uviedla Petra Hencelová z KOCR Trnavský kraj.

Lesopotulky sa konajú za každého počasia.

„Je preto dobré pripraviť sa aj na menej priaznivé poveternostné podmienky. Turistom odporúčame vziať si nepremokavú obuv a pršiplášť. Všetky podrobnosti sú dostupné cez web stránku krajzazitkov.sk,“ doplnila Hencelová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

🚶TÚLAJTE SA LESMI SO SPRIEVODCAMI, POZÝVAME VÁS NA LESOPOTULKY Máte chuť objavovať tajomstvá, ktoré sú pred bežnými...

Posted by Trnavský kraj zážitkov on Monday, August 28, 2023
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM