Správy

List Ježiškovi vyčaril úsmev na tvárach: V Trnave darčekmi potešili desiatky seniorov

V Trnave aj počas týchto sviatkov pokračovala milá tradícia. Úsmev na tvári sa podarilo vyčariť desiatkam seniorov.

Ilustračný obrázok k článku List Ježiškovi vyčaril úsmev na tvárach: V Trnave darčekmi potešili desiatky seniorov
5
Galéria
Zdroj: Veronika Majtánová

„Na Mestskom úrade v Trnave funguje už štvrtý rok milá tradícia, ktorú vymysleli zamestnanci odboru sociálneho. V spolupráci so Zariadením pre seniorov sa ľudia pracujúci pre mesto zapájajú do aktivity List Ježiškovi,“ informuje mesto Trnava.

Každý má svojho „Ježiška“

Klienti, ktorí nemajú rodinu alebo s ňou nie sú v kontakte, neostanú na Vianoce bez prekvapení. Do listov pre Ježiška mohli napísať svoje vianočné priania.

„Tie si potom zamestnanci mestského úradu vylosujú, aby mal každý senior svojho „Ježiška“, ktorý mu jeho želania splní,“ dodáva vedenie mesta.

Prečítajte si tiež

Tento rok pripravili darčeky pre 41 klientov Zariadenia pre seniorov.

Ako prezradila radnica, priania boli rôzne. Väčšinou sa však objavovala kozmetika, hygienické potreby, vitamíny, sladkosti, káva, krížovky, cukrovinky a podobne.

Vyčarili úsmev

„Všetky starostlivo pripravené balíčky, často aj s niečím navyše, v mene všetkých zamestnancov seniorom v pondelok 9. decembra 2022 odovzdala prednostka MsÚ Katarína Koncošová. V Zariadení pre seniorov na Ulici Terézie Vansovej zavládla sviatočná atmosféra a podarilo sa aj vykúzliť úsmevy na tvárach obdarovaných,“ prezrádza mesto Trnava.

„Sme radi, že môžeme takýmto spôsobom seniorov potešiť a priniesť im kúsok radosti v čase, ktorý je pre mnohých z nás tým najkrajším v roku, pre niekoho však môže znamenať aj pocity smútku a osamelosti. Nie každý má toľko šťastia, aby trávil Vianoce v kruhu svojich blízkych, o to dôležitejšie je myslieť na tých, ktorým to nebolo dopriate. Nezištná pomoc a záujem o druhého môže byť tým najcennejším darčekom,“ povedala pre web mesta prednostka Katarína Koncošová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

List Ježiškovi potešil seniorov aj tento rok
5
Galéria
Zdroj: Veronika Majtánová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM