Monika Hanigovská Rôzne

Malý Rím sa zapája do Svetového dňa sprievodcov: Trnava očami tých najskúsenejších

Zažite prehliadku mesta očami skúsených rozprávačov. Medzinárodný deň turistických sprievodcov bude oslavou toho najlepšieho, čo v Trnave máme.

Ilustračný obrázok k článku Malý Rím sa zapája do Svetového dňa sprievodcov: Trnava očami tých najskúsenejších
Zdroj: TASR

Medzinárodný deň turistických sprievodcov, ktorý vyhlásila už v roku 1987 Svetová federácia asociácií turistických sprievodcov (WFTGA), oslávi tento rok aj Trnava. Trnavčania ale aj turisti sa môžu tešiť na bezplatné prehliadky pod taktovkou skúsených turistických sprievodcov.

„Cieľom je nielen propagácia práce turistických sprievodcov, ale aj poskytnutie príležitostí pre domácich i zahraničných návštevníkov zúčastniť sa bezplatných prehliadok historického centra mesta a spoznať tak kultúrne a architektonické pamätihodnosti mesta,“ informuje oblastná organizácia cestovného ruchu Trnava Tourism.

Prehliadky sa uskutočnia v sobotu, 24. februára o 13.00 a 15.00 hod. Poslucháči si budú môcť vybrať z dvoch typov – Univerzitná Trnava a Stredoveká Trnava.

Prvá spomínaná prehliadka predstaví históriu nášho mesta v časoch univerzity. Súčasťou prednášky bude aj komentovaná návšteva univerzitného kostola. Druhá prehliadka zaostrí na zlaté časy, stretnutia kráľov a trnavské víno.

Medzinárodný deň turistických sprievodcov oslávi okrem Trnavy aj Skalica, Bratislava, Nitra, Košice, Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Bardejov, Dolný Kubín, Liptovský Mikuláš, Martin, Rožňava, Šaľa a Žilina.

Čo si myslia o Trnave sprievodcovia? Pozrite sa na to ich očami.
1
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM