Monika Hanigovská Kultúra

Trojičné námestie a okolie ako VEĽKÁ SHOW: Festival Lovely Experience sa rozrastá

To tu ešte nebolo! Festival Lovely Experience ohlasuje návrat vo veľkom štýle. Do audio-vizuálnej show chcú zapojiť ďalšiu dominantu mesta. Pozrite sa, čo organizátori odštartujú v Trnave.

Ilustračný obrázok k článku Trojičné námestie a okolie ako VEĽKÁ SHOW: Festival Lovely Experience sa rozrastá
15
Galéria
Zdroj: Lovely Experience

Festival Lovely Experience priniesol minulý rok dynamickú show s lákavým audio-vizuálnym divadlom na mestskej veži a festivalom na slúchadlách. V roku 2016 sa zase predviedol v Synagóge – Centre súčasného umenia.

Novú show odštartujú v sobotu, 26. mája v priestoroch Trojičného námestia. Čo sa odohrá na siedmom ročníku podujatia? Festival okrem dátumu akcie avizuje aj niekoľko lákavých noviniek.

„Ďalší ročník Lovely Experience sľubuje nevšedný koncept v centre mesta a novinky, ktoré mu dodajú ešte väčší rozmer a jedinečnosť," uviedla pre náš spravodajský portál jedna z organizátoriek tamojšieho festivalu.

Máj premení centrum na festivalový areál

O tom, ako to bude vyzerať počas festivalu nás informoval Matúš Izakovič, producent a zakladateľ tamojšej akcie. „Naši návštevníci si zvykli na kvalitu a aktuálnosť umenia, ktoré na festivale poskytujeme. Oceňujú správny pomer umenia a inteligentnej zábavy a tejto domény sa ani v roku 2018 nevzdáme. Už máji premeníme priestor Trojičného námestia, priľahlých budov a ulíc na doteraz nepoznaný festivalový areál, ktorý nemá napodobiteľa,“ prezradil podrobnejšie.

Zdroj: Lovely Experience

Viac umenia, väčší priestor

Pôvodný festivalový priestor už však pre show nie je dostatočne veľký. Podľa slov organizátorov preto tento rok plánujú zapojiť do audio-vizuálneho divadla aj budovu Divadla Jána Pálarika, ktorá vytvorí spolu s mestskou vežou unikátny umelecký priestor.

Pribudne viacero festivalových zón, ktoré návštevníkom ponúknu rozmanité audio-vizuálne inštalácie na rôznych miestach v uliciach historického centra Trnavy.

Súčasne odštartuje aj viacero umeleckých performens, ktoré budú zamerané na využitie hry svetla a hudby od niekoľkých interpretov súčasného moderného umenia.

Zdroj: Lovely Experience

Tichý festival „na slúchadlách“ pokračuje

Minulý ročník festivalu bol v znamení párty na slúchadlách. Hudbu si vďaka nemu užijú bez toho, aby narúšali nočný pokoj v centre nášho mesta.

„Výhodou festivalu „na slúchadlách“ je skutočnosť, že síce prebieha v historickom centre mesta, no neruší nočný pokoj obyvateľov v priľahlých uliciach. Návštevníci festivalu tak majú možnosť tancovať a zabávať sa do skorých ranných hodín. V slúchadlách si pritom môžu vybrať kanál, ktorý chcú aktuálne počúvať podľa toho, aký DJ najviac ulahodí ich hudobnému vkusu,“ informujú organizátori. V tejto myšlienke chcú organizátori pokračovať aj tomto festivalovom ročníku.

Pozrite sa v obrazoch, ako sa zmenil Malý Rím v priebehu rokov 2016 a 2017 na jednu veľkú show.

OBRAZOM: Malý Rím v znamení audio - vizuálnej zábavy.
15
Galéria
Zdroj: Lovely Experience

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM