Monika Hanigovská Rôzne

Marec ako na dlani: Pozrite si, aké TOP akcie nás v Trnave a okolí čakajú

Marec prináša skutočne pestrý program akcií, ktoré si môžete vychutnať v Trnave aj okolí. Pozrite sa, čo všetko si môžete dopriať.

Ilustračný obrázok k článku Marec ako na dlani: Pozrite si, aké TOP akcie nás v Trnave a okolí čakajú
Zdroj: TASR

Slávnostné otvorenie Malého Berlína

2. marca od 19.00 hod., Malý Berlín, Štefánikova 4, Trnava

Po štyroch rokoch príprav sa otvoria brány nezávislého kultúrneho centra na Štefánikovej. Malý Berlín, nezávislé kultúrne centrum, ponúkne na slávnostnom otvorení koncerty kapiel MPNP a Billy Barman a predstaví sa aj DJ Petijee.

Majstrovstvá Slovenskej Republiky 2018

3. marca od 09.00 do 17.00 hod., Mestská športová hala, Trhovisko, Dunajská Streda

V marci si môžete odskočiť aj na športovú akciu, kde sa predstavia len tí najlepší. Majstrovstvá Slovenskej Republiky kadetov a ženských zložiek v zápasení voľným štýlom sa budú konať v Dunajskej Strede.

King Shaolin DMH Tour 2018

8. marca od 20.00 do 23.00 hod., ARTKLUB, Hlavná 17,Trnava

Kapela King Shaolin pôsobí na scéne viac ako 5 rokov a patrí medzi angažované formácie, ktoré hrajú okolo 100 koncertov ročne. Vychutnajte si atmosféru podujatia. Na poste bubeníka kapela predstaví trnavčana Michala Skácela. Ako uvádzajú organizátori akcie, hlavnou myšlienkou kapely, je šíriť pozitívny postoj k životu, vytvárať nezabudnuteľné chvíle na svojich vystúpeniach a byť otvorený a pravdivý voči sebe i ostatným.

Cestovateľské kino: Kanada

14. marca od 20.00 do 22.00 hod., Kino HVIEZDA Trnava, Paulínska 1, Trnava

Milujete cestovanie? Nenechajte si ujsť cestovateľské kino v Trnave. Predstaví krásu Kanady spolu s cestovateľom Jiřím Jobánkom. Hustá ako javorový sirup a ostrá ako ľad. Krajina, ktorá ponúka neskrotnú divočinu, nádherné jazerá, rozsiahle národné parky, najdlhšie pobrežie na svete aj vyspelé metropoly. Krajina, v ktorej žijú Inuiti, v ktorej prebiehala najväčšia zlatá horúčka na Klondiku, v ktorej je až desať percent z lesov planéty a v ktorej nájdete viac jazier ako vo zvyšku sveta.

Čo prezradia kosti?

16. marca o 17.00 hod., Kaštieľ Chtelnica

Milovníci histórie a antropológie si prídu počas marca tiež na svoje. Nenechajte si ujsť prednášku s názvom Čo prezradia kosti. Po prednáške bude sprístupnená krypta vo farskom kostole v Chtelnici. Odborná prednáška sa bude venovať antropológie, výskumu a zaujímavých nálezoch múmie Žofie z Krásnej Hôrky, mumifikovaných pozostatkoch rodiny Kuffnerových zo Sládkovičova, o kostrových pozostatkoch pradeda Audrey Hepburn, Antona Welsa z Kovariec a mnohých ďalších.

Galantské zabíjačkové slávnosti 2018

17. marca od 10.00 do 19.00 hod., Neogotický Kaštiel, Galanta

Kedy si bol naposledy na ozajstnej dedinskej zabíjačke? Bolo to dávno? Nebodaj si nebol ešte nikdy? Aj takto lákajú na začiatok organizátori tamojšieho podujatia. Okrem všakovakých lahodných jedál sa uskutoční súťaž vo varení, návštevníci budú môcť ochutnať pravú maďarskú pálenku alebo sa zabaviť pri živej hudbe. Do tanca zahrá Dušan Fóka, skupina RH Duo a rómska hudba.

Kat a jeho remeslo v dejinách

22. marca od 18.30 do 20.30 hod., pred Mestskou radnicou, Malý Berlín, Trnava

Nechajte sa zlákať zaujímavou prednáškou, ktorú odprezentuje jedna z najvýznamnejších etnologičiek na Slovensku Katarína Nádaská. Zhliadnúť budete môcť aj priestor katovho domčeka, kde návštevníkov prevedie Slavomír Dzvoník.Dozviete sa o hrdelnom práve, živote, postavení kata a jeho rodiny či o tajnom živote každého kata.

Orešanská koštofka – Ochutnávka vín Horné Orešany 2018

24. marca od 14.00 do 22.00 hod., KD Horné Orešany

Ak radi koštujete dobré vínko, nenechajte si ujsť tradičnú ochutnávku vín v Horných Orešanoch. 29. ročník prinesie bohatý výber „koštovky“.

Industriálna Trnava – Architektúra sladovní

29. marca od 19.00 do 22.00 hod., Malý Berlín, Štefánikova 4, Trnava, Trnava

Milovníci zlatistého moku by mali zbystriť pozornosť. Reč bude o sladovniach. Prednášať bude architekt a jeden zo zakladateľov projektu Čierne diery, Miroslav Beňák.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM